Jordi Bilbeny revelarà qui és realment Leonardo al Cicle de Conferències de Tardor



L'Institut Nova Història celebrarà el seu Cicle de Conferències de Tardor que es realitzarà a la ciutat de Barcelona i que us presentem a continuació. La conferència inaugural de Jordi Bilbeny revelarà quina era realment la identitat de Leonardo da Vinci, donant continuïtat a l'enigma plantejat al documental 'Desmuntant Leonardo'.

Els cicles de conferències de l'Institut Nova Història han crescut molt en nombre de públic en els darrers anys i també en nombre d'investigadors, ponents i en interès mediàtic. Enguany, el cicle tindrà lloc l'espai de l'Associació Nova de la Plaça Catalunya,9. 5ª planta de Barcelona.

'Desmuntant Leonardo' seguirà en cartellera als Cinemes Girona fins a finals del 2014


També us anunciem que a causa de l'èxit de públic del reportatge 'Desmuntant Leonardo', els Cinemes Girona mantindran la projecció en cartellera del mateix durant tot el 2014 mentre l'assistència d'espectadors no minvi. Milers de persones ja han gaudit d'aquesta producció catalana que està resultant ser un dels èxits d'audiència de l'any a Barcelona.


CICLE DE CONFERÈNCIES DE TARDOR DE L'INSTITUT NOVA HISTÒRIA

La manipulació de la història de la nació catalana
A càrrec dels investigadors de l'Institut Nova Història Jordi Bilbeny, Pep Mayolas, Enric Guillot, Paolo Pellegrino i Jordi Indiano.

El cicle inclou cinc conferències i respón a la necessitat d'explicar els nous resultats de les principals vies d'investigació de l'INH i al creixement i consolidació de l'Institut Nova Història (INH), tan en nombre d'investigadors com en nombre de públic, especialment arran de l'èxit indiscutible del documental "Desmuntant Leonardo", que s'està exhibint actualment als Cinemes Girona de Barcelona.

L'Institut Nova Història és una Fundació d'estudis i recerca sobre de la tergiversació de la història que Catalunya i els antics regnes de la corona catalano-aragonesa van patir, per part de la corona castellana, corona que va acabar apropiant-se del poder de la monarquia hispànica i que va utilitzar durant segles els serveis de la Santa Inquisició per adulterar documents, el relat d'esdeveniments i la biografia i identitat de diversos personatges rellevants de la nostra història.

El mètode de treball consisteix en una organització d'investigadors multidisciplinar lliure i oberta. Una part de les funcions de l'institut Nova Història és la promoció i difusió de les recerques històriques que s'hi estan duent a terme. S'organitzen simposis, xerrades, sopars-tertúlia, presentacions d'autors i llibres, i es publiquen estudis, entre d'altres activitats. Així mateix, a través del web des dona a conèixer esbossos i inicis de noves hipòtesis: http://www.inh.cat

Us adjuntem el programa previst:

 PROGRAMA:


17 de setembre :
JORDI BILBENY, Leonardo da Vinci o Lleonard della Rovere: a la recerca del Gran Mestre del Renaixement

Jordi Bilbeny és autor, entre d'altres, dels llibres Cristòfor Colom, príncep de Catalunya i de Brevíssima relació de la destrucció de la Història: La falsificació de la descoberta catalana d'Amèrica. En aquesta conferència, l'investigador català ens explica qui era realment Leonardo i quina vinculació tenia amb la casa reial catalana, enigma que enllaça amb el documental 'Desmuntant Leonardo' que es pot veure als Cinemes Girona fins a finals del 2014.

15 d'octubre :
PEP MAYOLAS, Els Reis Catòlics: noces, vida, mort i enterrament a la Nació Catalana

Pep Mayolas és autor, entre d'altres, del llibre Erasme de Roterdam i la construcció catalana d'Espanya.

5 de novembre:
ENRIC GUILLOT, La bandera catalana en la descoberta d'Amèrica i el món

Enric Guillot és autor del llibre Descoberta i conquesta catalana d'Amèrica.

26 de novembre:
PAOLO PELLEGRINO, El Sant Sopar de Leonardo da Vinci denuncia l'assassinat de l'espòs d'Isabel d'Aragó

Paolo Pellegrino és autor del llibre La follia al·legòrica.

17 de desembre:
JORDI INDIANO, Els Ianyes Pinçon falsificats: de corsaris portuguesos de Catalunya a mariners andalusos de Castella

PREUS:

Públic: 13 € sessió solta; 50€ Pac 5 sessions
Adherits de l'Institut Nova Història o de l'Associació Nova:  25% de descompte (10 € sessió solta i 38 € pac 5 sessions.)

Places limitades! Cal confirmar la vostra assistència amb antelació suficient.

LLOC:

Associació Nova
Plaça Catalunya,9. 5ª planta.
Barcelona

ORGANITZA: L'Institut Nova Història amb el suport de l'Associació Nova

Inscripcions
al web de l'Institut Nova Història: http://inh.cat
Institut Nova Història
http://inh.cat

#conferències #art #llibres #artistes

Entrades populars