Bijoux en jeu: Disseny de joieria contemporània suïssa | Power Station of Art (PSA), Xangai, Xina.




Bijoux en jeu: Swiss Contemporary Jewelry Design
(Bijoux en jeu: Disseny de joieria contemporània suïssa)

Del 14 de desembre de 2017 al 4 de març de 2018.
Power Station of Art (PSA), Xangai, Xina.
Co-organitzador : Musée de Design et d'Arts Appliqués Contemporains (MUDAC)
Agraïments especials a : Swiss Art Council Pro Helvetia Shanghai
Entrada: gratuïta.

Dissenyadors participants :

Christian Balmer, David Bielander, Sophie Bonduban, Esther Brinkmann, Johanna Dahm, Aurélie Dellasanta, Noémie Doge, Valentine Dubois, Felix Flury, Karl Fritsch, Max Fröhlich, Kiko Gianocca, Carole Guinard, Andi Gut, Sophie Hanagarth, Adelheid Hanse Lmann, Therese Hilbert, Susanne Klemm, Otto Künzli, Nel Linssen, Sonia Morel, Patrik Muff, Meret Oppenheim, David Roux-Fouillet, Fabrice Schaefer, Bernhard Schobinger, Ilona Schwippel, Verena Sieber-Fuchs, Hans Stofer, Monika Strasser, Julie Usel, Luzia Vogt, Guillemette Vulin, Christoph Zellweger, Alberto Zorzi.

Power Station of Art (PSA)
psD (power station of Design)
1F, 200 Huayuangang Road,
Districte de Huangpu, Xangai, Xina.

Del 14 de desembre de 2017 al 4 de març de 2018, psD (Central elèctrica del DISSENY), l'extensió creativa de la Power Station of Art, presentarà Bijoux en jeu: Swiss Contemporary Jewelry Design. Comissariada pel MUDAC (Musée de Design et d'Arts Appliqués Contemporains), l'exposició pretén mostrar gairebé 300 peces de joieria dissenyades per 35 creadors des dels anys seixanta, a través d'una presentació temàtica definida pels següents capítols: comptar, adornar, utilitzar, modelar i fer. Xangai és la tercera etapa de la gira mundial de l'exposició, que anteriorment es va aturar a Barcelona, Espanya i Basilea, Suïssa.

Com a espai productiu que combina l'aprenentatge i l'exposició, psD convidarà a la dissenyadora d'exposicions Johanna Dahm per a un taller de tres dies de disseny de joies titulat "The Body and More". L'esdeveniment, amb participants reclutats obertament, aprofitarà els materials de la vida quotidiana per explorar les infinites possibilitats de decoració corporal, basades en les contemplacions del cos humà, ja que busca trencar el pensament estereotipat sobre "joies". Les creacions dels participants del taller també es presentaran al públic com a part integral de l'exposició.

Una exposició, dues col·leccions de joieria contemporània: un viatge que documenta la joieria contemporània suïssa de 30 anys.

Amb les primeres peces adquirides durant els anys 80, el MUDAC alberga dues impressionants col·leccions de joies: La Col·lecció de la Confederació Suïssa es basa especialment en els guanyadors o experts designats pel Disseny Federal Suís La competència, una competició que ha estat encoratjadora per als joves creadors suïssos des de 1918, mentre que la Col·lecció de MUDAC abasta, entre d'altres, peces creades en sèries petites, destacant un procés creatiu similar al disseny.

Les dues col·leccions de joies ofereixen una visió notable dels esdeveniments que han afectat una disciplina canviant. Però ja que el camp de recollida de les peces de joieria és enorme, els criteris per a la seva adquisició els han de permetre una certa coherència. Els que s'han afegit a les col·leccions han estat avaluats a partir de la seva creativitat, de la manera en què reflecteixen les tendències actuals, els aspectes investigadors de la innovació i la continuïtat i la nacionalitat del creador.

Les peces de joieria exposades no només reflecteixen sistemàticament la coherència inamovible de MUDAC amb els seus criteris d'adquisició, sinó també les tendències contemporànies de disseny de joies a Suïssa i fins i tot a Europa. Inclouen obres inspirades en els moviments minimalistes dels anys 70, a més de les joies d'autor més expressives i les peces dels creadors emergents d'avui dia. També s'inclouen formularis expositius com fotografia, vídeos i instal·lacions per millorar l'esdeveniment d'obertura i il·lustrar els gèneres i estils artístics cada vegada més diversificats de la joieria.

Carole Guinard, comissària de les col·leccions contemporànies de joieria de MUDAC, va oferir les seves idees: " Una joia no és només un objecte decoratiu o un accessori inútil. Es tracta d'un camp d'exploració infinita que, gràcies a la llibertat recuperada en aquesta àrea des de 1960, permet als creadors qüestionar el seu significat, la seva funció i ús i provar innombrables tècniques i materials. És un lloc on parlar d'opinions properes a l'art contemporani. "

Sobre MUDAC, Lausanne, Suïssa

Des de la seva inauguració l'any 2000, el MUDAC s'ha convertit en una reputació de tenir una actitud curiosa i incisiva davant les coses que conformen el nostre estil de vida i sempre ha volgut fer-ho pertinent, i de vegades impertinent ! - preguntes. El seu ambiciós programa d'entre cinc i vuit exposicions anuals alterna projectes temàtics amb esdeveniments "carte blanche" per a dissenyadors de Suïssa i més enllà, amb especial atenció als joves creadors. El mudac s'enorgulleix de proporcionar un fòrum de diàleg i intercanvi, que uneix el disseny amb les arts aplicades i l'art contemporani. Aquest enfocament únic i atrevit és reconegut a tot el món, amb exposicions organitzades des de París a Seül.

Sobre psD

Oberta al març de 2016, psD (power station of Design) és l'extensió creativa de PSA. A partir de diversos tallers, psD integrarà l'educació, la producció d'exposicions i la relaxació en una cadena de producció orgànica, i es convertirà en un espai d'autoaprenentatge i autogestió. Es trencarà el patró tancat d'institucions d'art contemporani a través de formes interactives d'educació i consum. Serà un espai productiu que impliqui tallers, exposicions, una botiga i una cafeteria. Partint de la idea de les botigues tradicionals de la Xina, psD connectarà espais interns i externs a través d'un disseny binocular de cinc caixes metàl·liques transparents per formar interaccions d'espai actiu. El disseny intern era la creació del reconegut arquitecte xinès Zhang Yonghe.

Sobre Pro Helvetia Shanghai, Swiss Arts Council

Pro Helvetia es dedica a la promoció d'obres culturals contemporànies d'interès nacional i internacional. La fundació va ser establerta pel govern suís el 1939 i encara està totalment finançada amb diners públics. La fundació destina el 60% d'aquests fons a donar suport a projectes internacionals d'artistes suïssos. També fomenta coproduccions o intercanvis entre artistes suïssos i artistes d'altres països, en particular dels països on Pro Helvetia té una oficina regional. Fundada el 2010, Pro Helvetia Shanghai és una de les deu oficines que actualment representa el Consell de les Arts suïsses a la Xina continental, Hong Kong i Macau. El seu objectiu és fomentar el diàleg entre professionals i institucions culturals suïssos i xinesos mitjançant el suport a projectes que millorin l'intercanvi del coneixement i l'experiència en l'àmbit cultural. La majoria dels projectes realitzats per Pro Helvetia Xangai se centren en l'art contemporani suís, amb especial èmfasi en les disciplines de les arts visuals i performatives, el disseny i la música.
+ informació

#internacional #exposicions #museus #escultura #disseny

Entrades populars