Exposició de fotografia: Súber | Manu Trillo | Museu del Suro, Palafrugell | Fins el 7 juliol


Exposició "Súber"
De Manu Trillo. Fotografia

Del 11/05/2019 al 07/07/2019
Museu del Suro, Palafrugell, Catalunya

Súber és una exposició que tracta del procés de la pela del suro en quatre països de la Mediterrània (el Marroc, Portugal, Espanya i Itàlia) i que el Museu del Suro vol convertir en mostra itinerant. A Espanya s'ha centrat a les províncies de Girona i Cadis. El súber és el teixit vegetal mort que protegeix d'altres teixits de l'interior d'una planta sigui per deshidratació, danys mecànics, insectes o herbívors. El súber, juntament amb el càmbium suberós i el floema, formen l'escorça del tronc.

Manu Trillo és un biòleg i i fotoperiodista andalús que ha fet una immersió en el món dels boscos, especialment de les suredes. Per a aquesta mostra ha dut a terme un important treball de camp per les suredes de la Mediterrània. Ha comptat amb l’assessorament d’Agustín Coca, que hi aporta una visió antropològica en els textos que complementen l’exposició.

La mostra està formada per 40 imatges en blanc i negre. A través d’elles mostra el treball al bosc, comú en tots els països on es realitza i dona molta rellevància a les persones sobretot a través dels retrats dels autèntics protagonistes, els peladors. Destaquen les seves mirades en comunicació directa amb l’observador, que humanitzen i socialitzen una feina encara poc coneguda pel gran públic. Com ells mateixos diuen: Després de Súber, destapar una ampolla mai serà el mateix.

El dissabte dia 11 de maig del 2019, a les 19.30 h, es farà a l’Auditori del Museu del Suro una taula rodona amb la presència del fotògraf Manu Trillo i de l’antropòleg Agustín Coca. Són persones que creuen en el paper imprescindible de la gent del territori per avançar en la sostenibilitat dels boscos i la seva riquesa.


Entrades populars