Col·loqui sobre el projecte «Material sensible» de la Fundació Photographic Social Vision | 7 nov.


Col·loqui: «MATERIAL SENSIBLE»

La Fundació Photographic Social Vision i la Fundació Vicky Bernadet et convidem al col·loqui sobre el projecte «Material sensible» el proper dijous 7 de novembre de 2019, a les 19 h, a Chiquita Room (Villarroel, 25. Barcelona. Veure mapa). 

La sessió adreçada a professionals dels sectors de l'art, la cultura, el treball social, l'educació, i empreses interessats en el potencial trasformador de l'art, girarà entorn de la segona edició de 'Material sensible', un projecte participatiu de creació fotogràfica, en el qual acompanyem persones que van patir abusos sexuals en la infància. Durant sis mesos, el grup de participants, totes dones aquest cop, ha utilitzat la fotografia com a mitjà per reconstruir el seu relat i culminar el procés compartit a través d'una exposició.

Presentarem un projecte pioner d'acompanyament des de la fotografia a persones que han patit abús sexual infantil. Parlarem dels pilars metodològics del projecte i dels qüestionaments intrínsecs a un projecte participatiu de creació artística com és el cas de 'Material sensible'. A més, plantejarem cóm la fotografia pot esdevenir una eina eficaç en l'acompanyament des d'aquesta problemàtica tan delicada, així com dels beneficis que aquest projecte ha provocat en les persones participants. Finalment s'obrirà un espai de diàleg amb el públic.

Estaran en l'acte algunes de les participants en l'edició d'enguany, per a explicar les seves experiències de primera mà. També participarà la psicòloga de la fundació Vicki Bernadet Núria Grau, així com les conductores del taller, Alice Monteil i Mireia Plans.

En els últims 15 anys, des de la Fundació Photographic Social Vision hem dut a terme 13 projectes participatius que utilitzen la fotografia com a eina de creació, expressió, transformació personal i inclusió social amb col·lectius socialment vulnerables. És per això que pensem que aquesta activitat pot ser del teu interés.


+ informació

.

Entrades populars