Darrers dies per veure l'exposició d'Aziz Hazara a la Fundació Antoni Tàpies | Fins 24 gen.

Imatge de l'obra Reversal Main d'Aziz Hazara, que també és present a la mostra.

L'exposició 'Aziz Hazara. The Restless Echo of Tomorrow' arriba a la seva recta final en la Fundació Antoni Tàpies. Aquesta mostra és el resultat de la beca concedida a l'artista per la Fundació Han Nefkens el 2019, amb la qual es pretén fer costat a joves creadors en tots els aspectes de la producció artística. La beca també ha permès Hazara ser resident al Higher Institute for Fini Arts (HISK) a Gant, Bèlgica.

L’exposició a la Fundació Antoni Tàpies mostra els seus treballs artístics recents en vídeo, entre els quals trobem Bow Echo, una instal·lació de vídeo de cinc canals que ha estat presentada per primera vegada a la Biennial of Sydney de 2020. L’exposició itinerarà al Centre d’Art Contemporain Genève el 2021.

Aziz Hazara

Nascut a Wardak, l’Afganistan, el 1992, viu i treballa a Kabul, l’Afganistan, i Gant, Bèlgica. Aziz Hazara és un artista interdisciplinari establert a Kabul i Gant. Treballa amb una combinació de mitjans, entre ells la fotografia, el vídeo, el so, el llenguatge de programació i les instal·lacions multimèdia i de text, explorant qüestions vinculades a la identitat, la memòria, l’arxiu, el conflicte, la vigilància i la migració en el context de les relacions de poder, la geopolítica i el panòptic.

«L’exploració visual de la meva obra està profundament imbricada amb la geopolítica i el conflicte interminable que assola el meu Afganistan natiu. No obstant això, la importància d’aquestes qüestions desborda les especificitats geogràfiques i apel·la a una situació contemporània que és compartida a escala global.»

Aziz Hazara. The Restless Echo of Tomorrow
Fins el 24 de gener del 2021

Fundació Antoni Tàpies
Carrer Aragó, 255
Barcelona, Catalunya
www.fundaciotapies.org

.