'Obreda' de Perejaume a l'Espai Brossa

El polifacètic artista Perejaume revelarà a l'Espai Brossa de Barcelona una de les seves facetes més desconegudes, la de poeta. Serà en el muntatge 'Obreda', en què tres veus dirigides per Mireia Chalamanch acostaran a l'espectador l'ideari del poeta més vinculat a la terra i el paisatge.

L'espectacle es basa en l'obra homònima del poeta, un gran poemari escrit al llarg de deu anys. De 300 poemes se n'han seleccionat 36, una selecció difícil per als encarregats de portar-los a escena, encara tenint el beneplàcit de Perejaume, que segons han explicat avui, fins i tot els va permetre "tallar i engantxar" les seves pròpies poesies.

Chalamanch va seleccionar per a aquesta obra tres rapsodes: Anna Maluquer, "la transcendència"; Montse Morillo, "el moviment" i Víctor Turull, "la presència". Els tres compartiran protagonisme en un escenari auster, sense escenografia, només ajudats per una llum, per deixar que tot el pes recaigui en la paraula. 

"L'objectiu és anar del límit a la llibertat, de les arrels, a volar", ha explicat Chalamanch, que ha dit haver tingut dificultats per mantenir-se al "centre" en un viatge oscil·lant entre el local i l'universal. Perejaume, per part seva, s'ha mostrat satisfet amb l'adaptació teatral minimalista que s'ha fet dels seus poemes: "No hi ha comentari més potent que el de la veu de qui l'emet", ha dit, i ha remarcat el caràcter natural de la seva obra, estretament lligada al paisatge.

"Hi ha codis que no sabem llegir", ha assegurat, i ha posat com a exemple la impossibilitat de determinar per què que en un sol any hagin caigut els tres arbres monumentals més emblemàtics de Catalunya. 'Obreda' és una de les moltes paraules que Perejaume sol inventar, i es refereix a un conjunt d'obres --igual que 'arbreda' és un conjunt d'arbres--. La seva posada en escena es podrà veure del 3 al 13 de juny a l'Espai Brossa de Barcelona./ EP

Entrades populars