Expo de Cristina Calderon i J. Paulete a València #exposicions

Del 19 de novembre de 2010 al 8 gener 2011

Cristina Calderón & J. Paulete (Barcelona 1972, Madrid 1964) estan desenvolupant actualment en diferents suports i localitzacions la sèrie "Contes per Celia ", títol que donarà també nom a la mostra que la Galeria pazYcomedias de València realitzarà en col.laboració amb Galeria Sicart de Vilafranca del Penedès. 


Calderó & Paulete treballen conjuntament des de l'any 2005. Al llarg de la seva trajectòria comuna han desenvolupat en les seves obres temes relatius a l'espai domèstic,  l'entorn familiar i les relacions interpersonals que s'hi generen: les escenes quotidianes i l'habitacle com a contenidor d'experiències. Les seves obres aborden la representació de la llar i la família com un territori d'escenificació subjectiu.

En la realització de "Contes per Celia", els artistes es proposen la construcció idealitzada o estereotipada de diferents imatges fotogràfiques narratives. L'artificiositat amb que conceben les imatges respon a l'interès de plasmar el món imaginari o lúdic a manera de conte contemporani. El caràcter marcadament escenogràfic o teatral de les imatges fotogràfiques reforça l'actitud amb què hi apareixen els personatges que hi intervenen. Es tracta de
composicions clarament forçades i els personatges actuen en funció d'un criteri argumental, on comparteixen petits esdeveniments, encara que semblen estar en capes de temps, situacions i percepcions no sempre coincidents.

Dibuixos, vídeo i instalacions completen la realització de "Contes per Celia". Una sèrie de dibuixos a bolígraf, a cavall entre la il lustració NFANTIL  i la fotografia social ... una maqueta a escala 1 / 15, meticulosa reproducció  del pis on viuen, que inclou sons recollits al llarg de diversos anys en aquest mateix espai, convertit aquí en una casa de nines, amb els mobles, objectes, espais de treball i fins i tot reproduccions a escala de dibuixos i fotografies que formen part de l'exposició ... un vídeo titulat "Els resilients", en què tots dos autors prenen la disfressa-tan propi dels nens-per interpretar a diversos estereotips a manera d'alter ego. Tot i la ironia i l'humor amb que aborden aquests personatges, aconsegueixen evidenciar la precarietat amb què molts artistes s'enfronten la conciliació de la família que tenen al seu càrrec i la seva trajectòria professional.

Del 19 de novembre de 2010 al 8 gener 2011, Galeria pazYcomedias exhibirà en dues mostres individuals l'obra més recent dels artistes Diego Opazo i Cristina Calderón & J. Paulete. Sota el títol de "Canvi de domicili", Diego Opazo (Santiago de Xile, 1966) ens mostra la seva obra més recent. Aquest canvi de domicili es podria entendre com una "fugida del món" practicada per ascetes, místics o ermitans, o bé com un exercici místic-religiós d'acostament a Déu fugint de la vida sensual i terrenal.

No obstant això, aquesta fugida, aquest èxode a espais anacorètica com boscos i muntanyes, és un acte poètic de cerca d'un nou estado.No és el trànsit del mundà al diví, sinó la metàfora d'un viatge inevitable, aquest viatge inevitable com a resposta d'un sentiment de alienació en la seva pertinença al món, d'una pèrdua de l'entorn, la recerca del remei davant la certesa de sentir-se fora de lloc. En definitiva, posar fi al conflicte que es desenvolupa en la lluita per trobar-se en el veritable lloc. Una sèrie de fotografies i una videoinstal.lació que representen el trasllat de casa, el trasllat a una altra manera d'estar en si, on es pot entendre una disposició ascètica i autoflagelante, la que fa que la fugida del món es converteixi-finalment- en la celebració del propi món negat i lliurat a l'ocàs voluntari, entesa com a metàfora de la mort o de l'última metamorfosi.

PazyComedias
C / Comedias, 7 · 2 ª pl. · 46003 · València (Pais Valencià)
T. 96391 89 06 · info@pazycomedias.com
http://www.pazycomedias.com

GALERIA SICART
Carrer de la Font, 44
08720 VILAFRANCA DEL PENEDÈS (Catalunya)
tel. +34 93 818 03 65 cel.+34 629 23 75 60
fax +34 977 678 067
galeriasicart@galeriasicart.com
http://galeriasicart.com

Entrades populars