Taller d'art “Estratègies per treballar en el territori”

Aquest taller articula el projecte cultural de TRANSDUCTORS a Vic amb diverses xarxes i iniciatives locals, com un espai d'aprenentatge col·laboratiu de forma oberta i participativa. El taller és una eina per activar projectes en el context de Vic i altres localitats; per això, respon a un doble objectiu:

- Ser un punt de trobada amb diferents agents, iniciatives i xarxes locals, de manera que es mostrin els seus treballs en un procés de diàleg amb els casos d'estudi presentats en Transductors.

- Presentar i intercanviar recursos i metodologies pràctiques que possibilitin una discussió sobre estratègies i metodologies  potencials de treball en xarxa en el territori.

Línies de treball del taller:

- Educació formal i informal: el paper de l'escola, l'educació social i les pedagogies col·lectives.
- La intervenció en barris i contextos ciutadans: el rol del desenvolupament i la mediació comunitària, el treball en l'espai públic i la intervenció sociocultural.
- El treball interdisciplinari de xarxes ciutadanes o de la societat civil: l'articulació de les xarxes informals o de moviments socials i les formes de col·laboració, resistència o intervenció respecte a les diverses institucions de la societat.

Professorat:

Javier Rodrigo. Investigador i educador d'art, ha treballat en projectes col·laboratius i pedagògics coordinant cursos, conferències i seminaris per a professors, educadors i mediadors d'art.

La Fundició. Cooperativa la feina de la qual es situa en l'encreuament de les pràctiques artístiques i culturals amb l'educació, enteses com a activitats de controvèrsia. Actualment la principal línia d'actuació es fonamenta en propostes col·laboratives de continuïtat amb diferents col·lectius, grups d'acció i institucions. http://www.lafundicio.net

Dates: 16, 17, 23 i 25 de novembre de 2010

Dirigit a: Professionals de projectes culturals, educatius, socials, xarxes formals o informals que treballin en l'àrea de Vic o rodalia, i que tinguin interès a participar en processos d'aprenentatge col·laboratiu durant el taller i en el futur amb ACVic Centre d'Arts Contemporànies. Estudiants de ciències de l'educació, art, disseny, ciències mediambientals, arquitectura i totes aquelles persones interessades en processos col·laboratius.

Inscripció al taller: Fins 14 de novembre. Enviar cv i carta d'expectatives a info[at]acvic.org

ACVIC Centre d'Arts Contemporànies | C Sant Francesc, 1 E-08500 Vic
T.*34 938 85 3704 | info@acvic.org / http://acvic.org

Entrades populars