Cavall Fort rep el Premi Nacional de Cultura

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) ha atorgat el Premi Nacional de Cultura en la modalitat de "Projecció Social de la llengua catalana" a la revista Cavall Fort. El CoNCA ha valorat "la seva tasca de formació i socialització en català assumida amb naturalitat des de la seva creació el 1961", durant la dictadura franquista.

Segons l'entitat que atorga el premi Cavall Fort ha aconseguit "un model d'estàndard ric al mateix temps que clar, literari des d'una base popular, i tan juganer, expressiu i acolorit com pensat des del rigor, fins al punt d'haver aconseguit que barrufessin i s'engresquessin en llengua catalana una bona colla de generacions d'estaments i procedències molt diverses al llarg de cinquanta anys de trajectòria".

Altres guardons

El Consell també ha concedit al fotògraf Joan Fontcuberta el premi d'Arts Visuals. El premi nacional de Circ se l'emporta la companyia francocatalana "Los excéntricos". Finalment el guardó de Pensament i Cultura Científica s'ha atorgat a Jordi Font Ferré. En els pròxims dies s'anunciaran la resta de premis.

Els premis es lliuraran el dissabte 2 d'abril al Palau de la Generalitat en un acte presidit per Artur Mas. Els Premis Nacionals de Cultura van ser instituïts pel Govern l'any 1982 i són continuadors dels que la Generalitat va atorgar entre 1932 i 1938. Segons el mateix CoNCA "es concedeixen anualment a persones o entitats que "han excel·lit amb les seves aportacions o activitats en cadascun dels respectius àmbits culturals, desenvolupades durant l'any anterior". /Font

Entrades populars