Torna la 5a Mostra de Cinema Indígena de Barcelona, a Cerdanyola

'AlterNativa Intercanvi amb Pobles Indígenes' presenta la V Mostra de Cinema Indígena de Barcelona. El certamen és fruit de la col·laboració amb la Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas (CLACPI). Cerdanyola acollirà dimecres dia 23 la projecció dels documentals Del azul al cielo i Tainá-kan.

L'acte començarà a les 19:30h i comptarà amb l'assistència de Maria Sagarra i Neus Buerba, representants de l'entitat de cooperació AlterNativa Pobles Indígenes; Ivan Sanjinés, de la Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas i de la Lorena Capnal, indígena defensora de les dones xinka de Guatemala; així com també de la regidora de Cooperació, Montserrat Montiel.

L'antropòloga i membre d'AlterNativa, Neus Buerba, explicava que l'objectiu de la Mostra és apropar al públic en general les problemàtiques i les formes de vida dels pobles indígenes llatinoamericans des de la seva pròpia veu i visió. Neus Buerba presenta la Mostra com "l'oportunitat d'apropar-se a la realitat dels pobles indígenes explicada per ells mateixos, acompanyant les projeccions amb un posterior debat amb la presència dels propis realitzadors i protagonistes de les pel·lícules".

Cerdanyola acollirà la projecció dels documentals Tainá-kan i Del azul al cielo. El primer és un curt d'animació brasiler amb una gran força visual, i el segon explica el procés de recuperació d'identitat d'una jove indígena maia a Guatemala. Els dos curts que es podran veure a Cerdanyola exemplifiquen la voluntat de la Mostra de "fer arribar al gran públic la vessant més reivindicativa i de denúncia de les problemàtiques que afecten als pobles indígenes, però també la vessant de pura manifestació creativa i artística".
AlterNativa és una organització creada el 1986 i present a Cerdanyola des de 2004. AlterNativa treballa a l'Amèrica Llatina, en concret a Guatemala i Perú, recolzant el dret dels pobles indígenes a autodesenvolupar-se i decidir el seu futur, donant suport a aquells processos consistents en reforçar el vincle social dels pobles i els seus principis d'identitat.

http://www.cerdanyola.info/web/menu_principal/inici/noticies/2011/11/23/cine_indigena.html

Entrades populars