The Drawing Center de Nova York mostra els dibuixos gastronòmics de Ferran Adrià #exposicions


Ferran Adrià, Plating Diagram. Ink on paper, 11x17 inches, Courtesy of elBullifoundation.

The Drawing Center de Nova York acollirà una mostra sobre el procés creatiu del xef català Ferran Adrià. L'exposició 'Ferran Adrià: Notes on Creativity', com ha explicat l'Institut Ramon Llull, vol mostrar al públic el procés creatiu del fundador d'ElBulli, a través dels seus dibuixos, notes i fotografies fetes al restaurant de Cala Montjoi. La mostra, comissariada per Brett Litman, s'exposarà al Drawing Center de Nova York des del 25 de gener fins al 28 de febrer i s'acompanyarà d'un catàleg que ha comptat amb el suport de l'Institut Ramon Llull. 'Ferran Adrià: Notes on Creativity' es podrà veure també al MOCA de Cleveland el proper mes de setembre.

    'Ferran Adrià: Notes on Creativity' és centrarà en les pràctiques de visualització i dibuix del xef Ferran Adrià. L'exposició posa l'accent en el paper de dibuix en la recerca d'Adrià per entendre la creativitat. El seu complex cos de treball es mostra com una eina filosòfica: s'utilitza per organitzar i transmetre coneixement, el significat i la significació, així com per sintetitzar més de vint anys d'innovació en la cuina física. L'obra de Ferran Adrià, un dels xefs d'avantguarda més importants del segle XXI, empeny els límits culinaris amb el coneixement i l'enginy, transformant l'art de la cuina en un art del menjar. 

    La mostra recull centenars de quaderns que s'han omplert amb conceptes, idees, fotografies en collage i dibuixos per a nous plats delBulli. Altres mètodes creatius més senzills els trobem en forma de llistes, taules d'ingredients i indicacions sobre els mètodes de cocció,  també utilitzats per a sintetitzar ingredients i conceptualitzar noves formes de cuinar. L'ús del dibuix per articular la cuina com un producte i un concepte és indicatiu d'un model creatiu que és sempre en fluxe. 'Ferran Adrià: Notes on Creativity' mostra els orígens de les idees intel·lectuals i filosòfiques d'aquest home innovador que ha canviat per sempre la nostra manera d'entendre l'alimentació.


    35 Wooster Street
    New York, NY, 10013

    Entrades populars