L'efímer constant: Projectes finals de Pintura/Arts Aplicades al Mur de l'EADT de Reus #exposicions #ca



L'efímer constant
Exposició de projectes finals de Pintura/Arts Aplicades al Mur de l'EADT

Inauguració divendres 14/03/2014 a les 20h a Vaporlab (carrer Sant Serapi, 2 de Reus)

"L'efímer constant i la memòria com a matèria primera ressegueixen els treballs que presenten Sílvia Ramal ("La destrucció"), Olga Hurtado ("Bucle") i Fina Alonso ("Cos"). 

A "La destrucció", Sílvia Ramal posa en relació tres idees que funcionen ben bé com una mena d'equació de l'existència: casa, destrucció, fragilitat. Ramal du a terme un procés de construcció-destrucció de maquetes d'habitacles fetes de paper durant el qual apareixen cada cop més simplificats els registres de la destrucció i apareixen, també, els interrogants: unes línies sobre el paper o molts camins oberts, nous. On és el lloc segur? Potser la fragilitat de l'ésser se'ns revela en l'efímera solidesa d'unes estructures sempre en dissolució.

A "Cos", de Fina Alonso, l'efímer constant és l'efímer del temps i de la memòria, l'efímer del cos, i també del gest. En el seu treball, Fina Alonso va destil.lant un relat temporal que descobreix i reviu en el propi cos. El cos com a mapa de vivències, com a text, com a cartografia de l'experiència. La textualitat del cos es projecta llavors sobre la tela a través del gest contundent però sempre efímer. L'acció física i directa sobre la tela, el gest viu i impossible de retindre. La raó del cos estampat sobre la tela com a registre de la memòria.

A "Bucle", Olga Hurtado ressegueix el cicle de vida dels objectes. I ens ho mostra a través de diversos suports: vídeo, fotografia, serigrafia i objectes escultòrics. El seu discurs parteix dels objectes en desús; de la presència, de l'ús i la semàntica dels contenidors al carrer; de la constant producció de deixalles; de la reutilització d'aquestes deixalles, per a partir d'aquí posar el focus d'atenció en una situació paradoxal i vigent: d'una banda, una població saciada, de l'altra, un llindar de la pobresa cada cop més present."

Patrícia Carles

http://www.vaporlab.cat
http://www.dipta.cat/eadt/


Entrades populars