Llibre recomanat: Frida Kalho | Editorial Circe | Castellà i català


Ens trobem davant la biografia de Frida Kahlo narrada per Rauda Jamís, escriptora, periodista i historiadora d'origen mexicà. És un gran llibre, una biografia que ens emociona i que ens atrapa com la millor de les novel·les. Durant 350 pàgines acompanyem a Frida Kahlo en la seva relació complexa amb l'amic, amant, espós i gran pintor Diego Rivera. Passem per moments històrics destacadíssims (les revoltes mexicanes, el comunisme, la fugida de Trostski, la guerra civil espanyola). I som testimonis d'un accident fatal que pateix Frida als 16 anys. El dolor junt amb el talent donaran com a resultat una gran obra. "I, sense adonar-me gaire del que feia, vaig començar a pintar". Una biografia inoblidable. 

Frida Kahlo va ser una dona extraordinària, de arrasadora personalitat i de gran bellesa, pintora i esposa del major pintor mexicà de l'època, Diego Rivera. La seva vida és una successió d'amor, dolor, patiment, art i política. Un inestimable document per conèixer l'obra de l'artista mexicana de fama mundial, que era en paraules d'André Bretón "una cinta de seda al voltant d'una bomba". La vida de Frida, pintora i esposa de Diego Rivera, és una successió d'amor, dolor, patiment, art i política. Amant de Trotski, va ser admirada per Picasso, Breton, Duchamp, Kandinsky i tots els intel·lectuals del moment. Frida i la seva obra van triomfar al París de 1939 ia Nova York, on va ser reconeguda com una de les més grans pintores mexicanes de tots els temps.

Rauda Jamis, de 33 anys, és una jove escriptora de llengua francesa que ha publicat una novel·la Au delà des cendres (1986), i traduït el llibre d'Elena Poniatowska Querido Diego, te abraza Quiela, que narra la passió de Diego Rivera, el major pintor mexicà de la seva època, per una altra dona. Arran d'aquesta traducció Rauda Jamis va començar a interessar-se per la vida i l'obra de la pintora mexicana, tot i que considera que "l'única biografia que es pot fer d'ella passa per la contemplació de la seva obra".

En venda a: Olokuti (Carrer Astúries, 38) Gràcia, Barcelona.

Editorial: Circe
Col·lecció: Biografies de butxaca
Categoria: Arts, ciències i humanitats
Tema: Biografia i memòries
Classificació Dewey: 920.72 - Biografia, genealogia, insígnies. Persones per sexe. Dones.
Classificació BISACBIO001000 (Biografia i Autobiografia / Artistes, Arquitectes, Fotògrafs)
Classificació BICBGF (Biografia: art i espectacle)
ISBN: 9788477651017
Pàgines: 328
Any: 1995
Format / Pes: 11 x 18 (cm) / 252 (grams)
Preu: 14 euros
Drets de venda per: Amèrica
Etiquetes: Frida Kahlo; biografia; vida i història; artista mexicana; pintora; Diego Rivera;

En venda a: Olokuti (Carrer Astúries, 38) Gràcia, Barcelona.

#llibres #artistes

Entrades populars