L'obra de Lluís Güell a Girona i Banyoles
El Museu d'Art de Girona, la Casa de Cultura de la mateixa ciutat i la Llotja del Tint de Banyoles presenten simultàniament la primera gran exposició antològica dedicada a Lluís Güell (Banyoles, 1945 - Begur, 2005), artista que va treballar pintura, escultura, arquitectura, escenografies teatrals i happenings.
Amb un llegat polifacètic, Güell deixa obres que pocs identifiquen amb ell com el Cafè del Mar a Eivissa, el Saint Trop a Lloret de Mar, i la Botigueta de la Cort Reial de Girona. Al marge de botigues i discoteques, on va demostrar que era alguna cosa més que interiorista, la seva relació amb els canals comercials va ser limitada, amb excepcions com una exposició el 1975 a la galeria Sant Lluc d'Olot o la seva participació a ARCO el 1984.
El comissari de les exposicions, Antoni Álvarez, ha fet un treball de recuperació de dos anys que culmina amb el triple muntatge, punt de partida per resituar l'artista. Segons Álvarez, no s'entén "com un dels personatges més creatius del panorama artístic català dels últims 40 anys hagi passat tan desapercebut". De fet, el Museu d'Art titula la seva part expositiva Lluís Güell, el gran desconegut -inclou peces com el polèmic calze de vidre de Murano que va beneir l'abat Escarré davant la negativa del bisbe Cartanyà o Derrota de Samotràcia (o victòria pírrica de Coca-cola), feta amb Arnau Puig-. A la Casa de Cultura hi ha el Güell íntim, amb peces sobre paper, collages pop o la sèrie eròtica a partir de Montserrat. La tercera mostra és Güell i Banyoles.