Exposició "South/North (and between) de Bito Cels a l'Espai B #exposicions #ca

26/03/14 - 19/04/14
Espai B | Barcelona

Inauguració: Dimecres, 26 de març 2014

“South/North (and between)” és un recorregut visual que recull diversos viatges als EE.UU en què el fotògraf Bito Cels ens mostra una visió personal de dos punts concrets de la geografia Americana. Del sud ens arriben imatges de la ciutat de New Orleans anys després del pas del Katrina. Tot intentant trobar petites traces de l’huracà, el fotògraf acaba mostrant-nos els grans impactes que aquell fenomen va provocar a la ciutat i que encara perduren.

El segon punt geogràfic ens situa al nord-est, on les imatges ens revelen un New York allunyat de la ciutat atapeïda i icònica que tots coneixem, per mostrar-se’ns com una ciutat qualsevol dels EE.UU. Sorgida de la mateixa ciutat, l’exposició també recupera una petita mostra del treball “Pedestrians”, que va obtenir el primer premi dels visionats “Emergent Lleida” al 2009.

I entre el Sud i el Nord, unes poques imatges serviran de pont per mostrarnos escenes que ens semblaran ja viscudes, perquè formen part de l’imaginari col·lectiu dels EE.UU. encara que mai hi haguem posat un peu. “South/North (and between)” és un recorregut - en el temps i l’espai - per la visió dels EE.UU. que tots duem a dins.

Biografia

Bito Cels neix a Barcelona el 1976. Es gradua en fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) l’any 1997, posteriorment es llicencia en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Barcelona (UB) i obté un postgrau en fotoperiodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L’any 2007 assisteix a diversos cursos a l’International Center of Photography of New York (ICP).

A l’actualitat treballa com a fotògraf free-lance per a clients propis i per agències de comunicació i publicitat i ha publicat reportatges en diversos mitjans (La Vanguardia, Cultura/s, Avui, Regio 7, Vogue,…). En la actualidad resideix a Barcelona on hi duu a terme nous projectes fotogràfics.

Torrent de l'Olla 158 · 08012 · Barcelona
T · 93 217 10 90 | info@espaib.com
Dill - Diss de 17h a 20.30h
http://www.espaib.com

Entrades populars