L’OCB demana celeritat al Govern balear per retornar el «crèdit i el prestigi» a la llengua catalana #ésPalma #ésMaó

13288

La consellera de Participació, Transparència i Cultura, Esperança Camps, la Direcció General de Política Lingüística i l'Obra Cultural Balear (OCB) han mantingut aquest dimecres una reunió de presa de contacte a les instal·lacions del Palma Arena. És la primera trobada entre el president de l'entitat, Jaume Mateu Martí, la vicepresidenta, Marisa Cerdó i la Directora General de Política Lingüística, Marta Fuxà.

Una de les primeres mesures que els dirigents de l'entitat han volgut posar sobre la taula ha estat la de demanar al Govern un «pla de xoc» per tal de retornar «el crèdit i el prestigi» a la llengua catalana i la cultura «perduts en els darreres quatre anys de Govern de Bauzá».

L'objectiu d'aquesta presa de contacte ha estat la recuperació de la relació entre ambdues entitats i manifestar la voluntat de col·laboració conjunta. A més, en aquesta primera trobada els dirigents de l'OCB han volgut posar sobre la taula els diversos punts que contenia el decàleg que varen signar tots els partits del Govern abans de les eleccions.
Un dels primers temes que s'han tractat a la trobada ha estat el restabliment dels canals 33 i 3/24 a les Illes. En aquests moments, les emissions d'ambdós canals són inexistents i l'objectiu de la Conselleria és resoldre aquesta situació en el menor temps possible. En aquest sentit, s'han estudiat solucions tècniques provisionals que servirien per restablir els dos canals amb suficient qualitat. La solució definitiva, però, és recuperar el multiplex que el govern espanyol va suprimir.

Pel que fa a l'ens autonòmic, IB3, els dirigents de l'OCB han instat el Govern a recuperar la normalitat «que es va trencar amb la imposició de l'article salat» en alguns espais dels informatius. Des de l'entitat no s'expliquen com «va ser tan immediata la imposició d'aquesta norma i com és que encara no s'ha derogat».

També s'ha manifestat la intenció de col·laborar de manera habitual entre la Conselleria i l'Obra Cultural Balear per fomentar campanyes de recuperació de l'ús de la llengua i fomentar actituds lingüístiques positives. En aquest sentit, la Directora General s'ha compromès a assumir part de la feina que la Direcció General havia perdut.

Per últim, s'ha vist la necessitat que la Política Lingüística sigui una qüestió transversal de totes les conselleries del Govern i no un tema exclusiu de la Direcció General de Política Lingüística.


#ca #patrimoni #balears 

Entrades populars