La Barcelona de Català-Roca

L'editorial La Magrana publicarà dijous que ve 'La Barcelona de Català-Roca', una antologia d'imatges de la capital catalana del fotògraf Francesc Català-Roca.

Més de 300 imatges en blanc i negre, la meitat d'aquestes inèdites, són testimoni de la relació de l'artista amb la seva ciutat, ha explicat avui l'editorial. Es tracta de cinc dècades de paisatges i retrats de Barcelona "immortalitzats per la mirada documental i d'avantguarda del grandíssim fotògraf".

Carlos Ruiz Zafón afirma en el pròleg que l'antologia permet "descobrir les llums i les ombres d'un temps i un lloc que ningú va saber retratar i interpretar millor".

Francesc Català-Roca, mort a Barcelona al 1998, es va formar amb el seu pare, amb qui va començar la seva trajectòria professional com a fotògraf. Va treballar com a reporter gràfic per a diverses publicacions periòdiques, com Destino, Revista i Quadern d'Arquitectura.

3 comentaris:

7:31 p. m. Eva ha dit...

Hola!
Estic fent una recerca d'imatges de Francesc Català-Roca, necessito 10 imatges fetes entre els anys 1945 i 1965. Em podries facilitar alguna pàgina on pogués trobar les dates de les imatges i aquestes amb bona qualitat?
Moltes gràcies!

3:02 p. m. Anònim ha dit...

Me gustaria averiguar una colección de Roca Catalá que expuso en Barcelona de fotos cotidianas de la calle entre los años 55 a 70, me gustaria saber si esta expuesta en algun museo, les quedaría agradecida, Chelo

10:05 a. m. Art Neutre? ha dit...

El millor és que us poseu en contacte amb els gestors del mateix Arxiu Català Roca. Ells us informaran millor.

http://www.catala-roca.com/
arxiufotografic@coac.cat
93 306 78 43

Moltes gràcies per posar-vos en contacte amb nosaltres.

Publica un comentari a l'entrada