La Barcelona de Català-Roca

L'editorial La Magrana publicarà dijous que ve 'La Barcelona de Català-Roca', una antologia d'imatges de la capital catalana del fotògraf Francesc Català-Roca.

Més de 300 imatges en blanc i negre, la meitat d'aquestes inèdites, són testimoni de la relació de l'artista amb la seva ciutat, ha explicat avui l'editorial. Es tracta de cinc dècades de paisatges i retrats de Barcelona "immortalitzats per la mirada documental i d'avantguarda del grandíssim fotògraf".

Carlos Ruiz Zafón afirma en el pròleg que l'antologia permet "descobrir les llums i les ombres d'un temps i un lloc que ningú va saber retratar i interpretar millor".

Francesc Català-Roca, mort a Barcelona al 1998, es va formar amb el seu pare, amb qui va començar la seva trajectòria professional com a fotògraf. Va treballar com a reporter gràfic per a diverses publicacions periòdiques, com Destino, Revista i Quadern d'Arquitectura.

Comentaris

 1. Hola!
  Estic fent una recerca d'imatges de Francesc Català-Roca, necessito 10 imatges fetes entre els anys 1945 i 1965. Em podries facilitar alguna pàgina on pogués trobar les dates de les imatges i aquestes amb bona qualitat?
  Moltes gràcies!

  ResponElimina
 2. Me gustaria averiguar una colección de Roca Catalá que expuso en Barcelona de fotos cotidianas de la calle entre los años 55 a 70, me gustaria saber si esta expuesta en algun museo, les quedaría agradecida, Chelo

  ResponElimina
 3. El millor és que us poseu en contacte amb els gestors del mateix Arxiu Català Roca. Ells us informaran millor.

  http://www.catala-roca.com/
  arxiufotografic@coac.cat
  93 306 78 43

  Moltes gràcies per posar-vos en contacte amb nosaltres.

  ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars