Bert Teunissen o la llum de l'antigorL'any 1996 l'artista holandés
Bert Teunissen va començar a fer una sèrie de fotografies dins les cases que encara mantenien “la llum de l'antigor”, és a dir, l'estil de vida que havia estat característic de les llars europees durant centúries. Va anomenar a aquest projecte "Domestic Landscapes" (Paisatges domèstics).

Bert va voler recollir l'atmosfera que coneixia tan bé de la seva infantesa i amb aquest objectiu va recórrer Holanda, França, Portugal, Bèlgica, Alemanya, Gran Bretanya, Espanya, Itàlia i Japó. Bert Teunissen sempre utilitza la llum disponible i fotografia la gent a la seva cuina, sala d'estar o dormitori. Aquesta manera tradicional de viure havia estat normal durant segles i ara ja desapareix ràpidament a causa dels canvis en l'arquitectura, l'estil de vida, la irrupció de l'electricitat i també a causa de les noves modes vingudes dels EUA i d'altres parts del món.

La llum que Bert Teunissen captura amb la seva càmera és similar a les utilitzades pels grans mestres holandesos a les seves pintures famoses. Per aquest motiu s'han relacionat les fotografies de Bert amb els treballs Vermeer o Hoogh.

Comentaris

  1. Principi d'incertesa de Heisenberg: des del moment que contemples la realitat aquesta queda condicionada per la teva presència o, amb les paraules de Jean Beaudrillard a "Cultura y Simulacro", el fet de analitzar mata a l'analitzat. Son aquestes fotografies l'acte de defunció de l'estil de vida que es proposa preservar? segurament sí, però més val això que una pedregada.
    atentament
    eloi

    ResponElimina
  2. Analitzant les fotografies de tots els paisos, un se n'adona que és a l'Espanya profunda on hi ha les cases i els estils de vida més rupestres. Es simplement una curiositat.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars