Bert Teunissen o la llum de l'antigor











L'any 1996 l'artista holandés
Bert Teunissen va començar a fer una sèrie de fotografies dins les cases que encara mantenien “la llum de l'antigor”, és a dir, l'estil de vida que havia estat característic de les llars europees durant centúries. Va anomenar a aquest projecte "Domestic Landscapes" (Paisatges domèstics).

Bert va voler recollir l'atmosfera que coneixia tan bé de la seva infantesa i amb aquest objectiu va recórrer Holanda, França, Portugal, Bèlgica, Alemanya, Gran Bretanya, Espanya, Itàlia i Japó. Bert Teunissen sempre utilitza la llum disponible i fotografia la gent a la seva cuina, sala d'estar o dormitori. Aquesta manera tradicional de viure havia estat normal durant segles i ara ja desapareix ràpidament a causa dels canvis en l'arquitectura, l'estil de vida, la irrupció de l'electricitat i també a causa de les noves modes vingudes dels EUA i d'altres parts del món.

La llum que Bert Teunissen captura amb la seva càmera és similar a les utilitzades pels grans mestres holandesos a les seves pintures famoses. Per aquest motiu s'han relacionat les fotografies de Bert amb els treballs Vermeer o Hoogh.

Entrades populars