Claudia Ranucci















Il·lustració de portada de l'obra "El mistero de la niebla" de
Claudia Ranucci

L
a il·lustradora italiana Claudia Ranucci i l'escriptora argentina Gabriela Keselman han guanyat per unanimitat el XXVI Premi Destino Infantil Apel·les Mestres de literatura il·lustrada, dotat amb 4.500 euros, amb la història d'amor 'Te lo he dicho 100 veces'.

El protagonista de l'obra és Kif Kif, un tendre ós mandrós que viu molt temps penjat dels arbres i, per aquesta raó, el seu pelatge creix des de l'abdomen cap a l'esquena. La seva mare li ha dit alguna cosa important i li ha dit 100 vegades, però no ho recorda. L'autora tracta en l'obra amb tendresa i humor absurd la ràfega de demandes, ordres, límits i instruccions que els pares donen diàriament als seus nens i que, a vegades, els deixen marejats. 'Te lo he dicho 100 veces' és una història que mostra com l'amor és allò verdaderament fonamental i, a més, és una proposta original en què el lector haurà de donar la volta al llibre diversos moments.

El jurat, que ha estat format per Cesc, Daniel Giralt-Miracle, Fernando Krahn, Núria Ventura i Marta Vilagut, ha premiat per unanimitat l'obra en una convocatòria a la qual s'han presentat 42 originals, que han destacat per la seva "gran qualitat" tant a nivell de text com d'il·lustració.

Claudia Ranucci és una il·lustradora nascuda a Roma l'any 1973, encara que viu a l'estat espanyol des del 1997. Ha estat il·lustradora del grup Santillana i l'any 1998 va fundar amb Marcello Conta el segell editorial SPR/MSH. L'any 2004 va rebre el primer premi en el Certamen de l'Álbum Il·lustrat “Ciutat d'Alacant”.

Keselman, per la seva banda, va néixer a l'Argentina però aviat es va traslladar a Espanya, repartint el seu temps entre els dos països. Ha publicat prop de 40 llibres a Espanya i alguns han estat traduïts als Estats Units, França, Brasil, Corea i el Japó. Ha rebut el Premi Internacional d'Il·lustració de la Fundació Santa Maria amb '¡Él empezó!'.

Entrades populars