Daniel Canogar i Michal Rovner al centre Sa Nostra













Una de les obres de Daniel Canogar

El Centre de Cultura Sa Nostra obre a partir d'avui les seves portes amb la inauguració de dues exposicions de Daniel Canogar i Michal Rovner, dos artistes contemporanis que utilitzen llenguatges audiovisuals que sorprenen l'espectador per la seva espectacularitat.

Daniel Canogar presenta per primera vegada a Balears una exposició individual del seu treball, primer a les sales de la Fundació Sa Nostra de Maó, Ciutadella i Eivissa i a partir d'avui al centre de Palma. Aquest autor, que viu i treballa a Madrid i va estudiar Ciències de la Imatge a la Universitat Complutense de Madrid, utilitza la tecnologia per a la seva obra artística.

L'artista ha preparat per a l'exposició una nova sèrie de peces en què combina fotografia reflectida amb escultura. Es tracta de la seva primera incursió en aquest camp a través de l'obra 'Photosynthetic Remembrance' que consta de tres peces de gran format que ens porta a la memòria la imatge de l'arbre caigut.

"El denominador comú de les tres peces són la caiguda, la caiguda, la caiguda del cos humà, la caiguda del consum", ha afirmat Canogar, qui ha reiterat la seva obsessió per aquest tema al·legant que els textos artístics "t'elegeixen a tu" i en el seu cas és la caiguda dels físic.

D'altra banda, l'artista Michal Rovner, que viu i treballa en el seu estudi de Nova York, va estudiar fotografia i cinema en la Bazael-Academy de Tel Aviv, fet que es reflecteix en les seves obres visuals determinades per una visió coreogràfica i sentit de la dramatúrgia.

Fotografies, videoprojeccions i vídeo instal·lacions són els seus instruments, realitzant una fusió entre la ficció i la realitat. Es tracta d'agrupacions de persones, cadenes humanes que s'uneixen i desuneixen a través de la imatge. Són obres borroses que obliguen l'espectador a fer una interpretació pròpia.

Entrades populars