Estranyes parelles a Foto Colectània









La Fundació Foto Colectania de Barcelona reflexiona sobre la duplicitat i la idea de parella en l'exposició 'Estranyes parelles', que estableix relacions entre els autors i les imatges de la seva col·lecció. L'exposició, que es podrà veure a partir d'avui i fins l'11 de novembre, mostra 60 fotografies del fons de la col·lecció obra de Jordi Bernadó, Alberto García-Alix, Chema Madoz, Joan Fontcuberta, Helena Almeida i Joan Colom, entre d'altres.

La mostra s'estructura en cinc àmbits que recorren la varietat de registres dels fotògrafs espanyols i portuguesos presents en el fons de la Fundació. L'exposició agrupa les imatges atenent als temes de les estranyes parelles, els objectes, les mans, l'amor i els nens i els animals.
'Estranyes parelles' és el primer concepte sota el qual s'agrupen certes imatges amb els retrats d'Atín Aya, Jordi Bernadó i Gérard Castello-Lopes, que mostren éssers que poden semblar grotescos, desenfocats o, simplement, diferents.

Sota la idea d'objectes, la mostra reuneix repeticions o elements contradictoris que representen molt més que no es veu a simple vista, de la mà d'artistes com Joan Fontcuberta, Fernando Lemos i Chema Madoz. Les mans, sempre aparellades, reflecteixen en l'exposició el símbol d'identitat, i són el tema més recurrent en la mostra. Amb l'apartat dedicat a l'amor, a la mostra es plasma en aquesta ocasió el rerefons de cartells, para-sols i quadres, a més de senzills retrats o apassionades històries d'amor de la mà de Juan Pablo Ballester o Joan Colom.

L'exposició es completa amb la secció dedicada als nens i als animals, en què, d'acord amb les paraules de Walter Benjamin que els nens són els primers col·leccionistes i no deixen de sorprendre's mirant, es mostren imatges de Castro Prieto, A.J.Duarte i Miguel Trillo.

Entrades populars