Francesca Llopis a la Fundació Espais

















Obra "2 habitacions amb vistes" de Francesca Llopis



Amb el títol de "Duc un cuc al cap", Francesca Llopis presenta a la
Fundació Espais de Girona un projecte a partir del qual es proposa crear un intens diàleg entre la pintura i les seves darreres incursions en la fotografia i la imatge en moviment.

Si bé la trajectòria artística de Llopis ha estat marcada per un treball eminentment pictòric, en els darrers anys, l’artista ha traslladat la seva força creativa cap a nous suports visuals que li han permès ampliar el radi d’experimentació sobre temàtiques que sempre l’han preocupat. En aquest sentit, en els projectes actuals, els aspectes més íntims de la condició humana s’imbriquen amb altres de caire més social. Amb la transmissió de les seves inquietuds pictòriques a altres àmbits de representació, Llopis ha creat un univers particular que es mou en un espai fronterer, en el qual convergeixen els recursos més tradicionals amb els nous llenguatges tecnològics.

Francesca Llopis va iniciar la seva trajectòria artística en els anys vuitanta, en un moment en què la pintura tenia un paper destacat en el context de l’art. Així, com la majoria d’artistes d’aquell període, les investigacions pictòriques van esdevenir l’eix principal del seu treball i la ciutat el motiu central de reflexió. Al llarg de més de dues dècades i després de molts viatges que l’han portat per tot el món, l’univers de Llopis s’ha anat ampliant i buscant noves fórmules fins a crear un món particular en què incorpora llenguatges procedents de diferents disciplines.

L’exposició romandrà oberta al públic fins al 21 d’octubre de 2006. D'altra banda, el divendres 20 d’octubre, a les 20:30 h, en el marc del Festival Internacional de Vídeo i Arts Digitals de Girona (VAD) tindrà lloc la presentació del llibre-dvd "Duc un cuc al cap".

Entrades populars