Girona reuneix els cartells de Ramon Casas









La Sala Fontana d'Or de la Fundació Caixa Girona acull a partir d'avui i fins al 12 de novembre una exposició dels 55 cartells més significatius del pintor modernista Ramon Casas que reflecteixen el seu interès per les novetats que es produïen a Europa a finals de segle XIX i principis del XX.

La mostra exposa els primers esbossos que feia l'artista i el cartell que sorgia a partir d'aquests dibuixos, especialment cèlebres en el cas de la sèrie dedicada a Anís del Mono o Codorníu.

'El cartellisme de Ramon Casas', segons ha explicat el president de Caixa Girona, Arcadi Calzada, "no és una exposició més de l'artista, sinó un testimoni indiscutible que la seva lucidesa i la seva creació representen una avanç de futur".

En aquest sentit, a través d'aquesta exhibició es pot descobrir a un Casas "pioner en el món de la comunicació, la publicitat, l'evolució de la dona dins la societat" i sobretot en el conegut com "art al carrer".

La mostra, que organitza els cartells en dos grans blocs, publicitat i productes singulars, explica també la intervenció de l'artista en aspectes com ara el disseny del cartell o el seu descobriment de la fototípia.

Entrades populars