Josep-Enric Balaguer









Si sou amants de l'hiper-realisme pictòric no us haurieu de deixar perdre l'excel·lent obra d'en Josep-Enric Balaguer.

Aquest pintor, nascut el 1962 a Gratallops i que actualment viu i treballa a Sabadell, ja va demostrar de ben petit un gran interès per el dibuix. Els seus pares van encoratjar la seva passió i coneixement per l'art, portant-lo a veure moltes exposicions i museus. Després de la seva educació escolar bàsica Balaguer va decidir especialitzar-se en el dibuix tècnic, pensant que representava un futur econòmic més fiable que la professió de pintor. El 1984, Balaguer es va apuntar a una acadèmia d'il·lustració, va fer dibuixos per a revistes culturals tals com "Quadern" i "Quacòmic".

El mateix any els esdeveniments canvien la seva vida, un greu accident laboral li va causar lesions permanents al braç dret. Així i tot, malgrat ser incapaç de dibuixar o pintar degut a la seva lesió, va continuar assistint a les seves classes de dibuix i gradualment va aprendre a treballar amb la seva mà esquerra. Poc a poc i amb gran determinació, Balaguer va començar a pintar, gràcies a l'estímul i a l'ajuda inestimable del seu mentor, Ricard Calvo.

Cap a 1986 la seva mà i el braç dret ja estaven bastant recuperats i podia participar en la seva primera exposició col·lectiva a l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell. Un visitant de l'exposició, el propietari d'una galeria d'art, es va interessar per la seva pintura i el va invitar a participar en una important exposició. Subsegüentment va fer la seva primera exposició individual a la mateixa galeria (Cau d'Art) a Sabadell (Barcelona) el 1988. L'any següent, fou seleccionat en el "Premi Ricard Camí" a Terrassa (Barcelona), a continuació va exposar individualment (Subex galeria d'art) a Barcelona el 1990. Aquest èxit el va encoratjar a dedicar-se totalment a la pintura el 1991.


Entrades populars