Memòria, registre i experiència a la Tàpies
















La Fundació Tàpies inaugura la seva nova temporada amb 'Registres i hàbits. Maquina de temps imatges d'Espai', una exposició múltiple que explora el territori de la memòria, l'experiència i les històries personals abordant conceptes com ara l'arxiu o el registre del temps.

L'exposició, que es podrà veure a partir d'avui i fins al 10 de desembre, és, en paraules de la directora de projectes de la Fundació Antoni Tàpies i comissària de l'exposició, Nuria Enguita Mayo, "una recreació de la forma en què registrem el temps i de com habitem els espais interiors".

Enguita ha assegurat que en aquesta exposició els autors han estat capaços de "crear ficcions que parlen del que és real", però mantenint "un compromís amb la construcció de la imatge i treballant amb el temps i l'espai des de diferents perspectives".

Aquest projecte, creat a partir d'obres de Bleda y Rosa, Yael Bartrana, Xisco Mensua, Erick Beltrán, Jeanne Faust, Francesc Ruiz i Massimo Bartolin, està coproduït pel Centre Gallec d'Art Contemporani, el director del qual, Manuel Olveira, ha destacat l'"interès temàtic de les obres que presenta".

Olveira ha explicat que actualment "la nostra societat es troba dins d'un segrest de l'experiència, que genera una codificació mediàtica de la realitat i que condiciona la forma en què hem d'observar la ciutat". La importància d'aquesta exposició recau, segons Olveira, que "serveix per alliberar la nostra experiència".

Enguita ha precisat, que "tot i que es tracta d'una exposició múltiple, hem intentat donar-li una narració i un principi i fi". Per això, les obres dels artistes s'intercalen formant un únic recorregut.

Entrades populars