Pere Formiguera












Pere Formiguera. Revisions 1974-2006
Fins el 19 de novembre / Espai Cultural Caja Madrid. Plaça Catalunya, 9. De dilluns a dissabte de 10 a 21h. Diumenges i festius de 10 a 14h.


Pere Formiguera (Barcelona, 1952) compleix tots els requisits per ser considerat un fotògraf postmodern. No sols perquè la seva carrera artística s'ha desenvolupat, casualment, a partir dels anys vuitanta, sinó perquè s'ha dedicat a transgredir els postulats artístics propis de la modernitat, com el d'obra original.

Formiguera pinta, ratlla i dibuixa sobre imatges fotogràfiques, convertint la instantània en un quadre i treballa amb càmeres Polaroid per fugir del virtuosisme de la fotografia professional. A més, s'apropia d'imatges d'altres fotografies com si es tractés dels objectes trobats de l'univers dadaista.

Pere Formiguera. Revisions 1974-2006, és una mostra produïda pel Museu de Sant Cugat amb la col·laboració de l'Obra Social Caja Madrid i que podrem veure a l'Espai de Caja Madrid de Pl. Catalunya fins el proper 19 de novembre. L'exposició fotogràfica repassa la carrera del fotògraf. "Es tracta d'una antologia de les peces més significatives de Formiguera que serveix per veure l'evolució de la seva carrera i les connexions amb els grans corrents artístics dels darrers trenta anys", segons Joan Naranjo, comissari del muntatge.

La mostra, que es pot veure primer a l'espai de Caja Madrid i posteriorment a Sant Cugat, recull alguns dels seus primers treballs, que connecten amb els corrents de l'expressionisme abstracte i el surrealisme. Al seu inici, aquest fotògraf amb formació d'historiador de l'art va intervenir en les fotografies ratllant i deformant les imatges. D'aquest període incipient hi ha retrats fantasmagòrics com Autoretrat (1979) i Santi (1976). / Fragment de l'article d'Aina Mercader publicat a l'AVUI.

Si voleu baixar-vos el fulletó de l'exposició, cliqueu aquí.


Entrades populars