Pilar Aymerich i els cementiris d'ultramar










El Museu d'Història de Catalunya acull des d'avui i fins al 3 de desembre l'exposició 'Cementiris d'Ultramar', una mostra que reuneix 80 fotografies de Pilar Aymerich dels cementiris de Montjuïc (Barcelona), Colón (Havana), Central y del Buceo (Montevideo) i La Recoleta (Buenos Aires) com a protagonistes.

Els cementiris sempre han despertat la "fascinació" de la fotògrafa, que els ha definit com a "catàlegs d'escultura i arquitectura", així com els epitafis "són històries de persones que volen deixar constància del seu pas per la vida, són dipòsits de testimonis que neixen de manera contemporània a les ciutats".

L'exposició és un viatge seguint els passos dels catalans que van fer les Amèriques, començant al cementiri de Montjuïc, que és una "primera mirada als panteons de la burgesia catalana en expansió" i que dóna a Barcelona "la bellesa d'una ciutat feta pels seus artistes".

Del blanc i negre del cementiri de Barcelona, "d'iconografia més tràgica", passa al color dels cementiris de l'Amèrica Llatina, on hi ha, en aquests cementiris, "un cert erotisme i sentit de l'humor".

Aymerich defineix l'exposició com una "exposició feta amb curiositat per descobrir, per recordar les trepitjades que van deixar els nostres avantpassats i per conèixer una mica més l'Amèrica Llatina i una mica del nostre passat".

Entrades populars