"Red Rocket 7" de Mike Allred

















Red Rocket 7 / Autor: Mike Allred / Ed. Dark Horse/ 1998

Mike Allred
, a part de guionista i dibuixant, entre altres coses també és músic i a Red Rocket 7 és on deixa anar tota la seva passió pel Rock'n'Roll. El còmic fins i tot té forma de vinil.

Resumint l'argument, i sense pretendre desvetllar
massa la trama, la qüestió és que un extraterrestre arriba al planeta Terra, als Estats Units òbviament, durant els anys 50. Mogut per certs estímuls té un especial interès a estudiar el so i decideix vagar pel país investigant aquest nou planeta. En una ocasió és recollit per una furgoneta que transporta xíndries dins la qual viatja com a paquet un músic anomenat Richard, més tard conegut com a Little Richard. A partir d'aquí la resta és una contínua barreja entre la història del rock i la història d'en Red, el personatge principal, que decideix convertir-se en un músic de sessió.

És un plaer passar les pàgines d'aquest còmic i trobar-se amb una pila de referències a artistes, que molts de nosaltres tenim en el nostre pedestal particular, perfectament reflectits per les tintes de Mike i el color de la seva esposa Laura Allred. Com diria aquell: "no estan tots els qui són, però són tots els qui estan". Es a dir, segurament tots trobarem a faltar algun grup en concret però cal pensar que seria una tasca impossible reflectir tal quantitat de grups en un còmic d'unes 200 pàgines. I és evident que no es tracta d'un treball objectiu, sinó que es veuen reflectits els gustos de l'autor.

Roger Tallada / Extracte de l'article originalment publicat a Riff Fanzine.

Entrades populars