El XIIè Saló del Manga



















El XII Saló del Manga, que es farà entre el 27 i el 29 d'octubre, tornarà a omplir la Farga de l'Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) d'amants del còmic japonès en una edició que preveu rebre uns 55.000 visitants.

El saló, que redueix en un dia la durada de la fira respecte a l'any anterior quan es va fer durant quatre dies aprofitant el pont, tindrà destacats autors japonesos com a convidats i oferirà el primer concert de la història del saló a càrrec d'un grup de Visual Kei.

Els convidats al saló serà Masazaku Katsura, un dels grans autors del manga actual; Monkey Punch, creador de la sèrie de culte 'Lupin'; l'autora Tachibana Higuchi; Hideshi Hino, autor clau dins del manga de terror, i Atsuko Nakajima, responsable de sèries tan populars com 'Ranma 1/2'.

En l'apartat musical, el saló tindrà les actuacions de Blood, formació de rock que es converteix en el primer grup de Visual Kei que actua en el certamen, i Hironobi Kageyama, cantant dels populars temes de 'Bola de drac' i 'Els cavallers del zodíac'.

A la presència d'escriptors i cantants, s'ha de sumar una exposició de dibuixos originals de Hideshi Hino de les seves obres 'Panorama infernal' i 'L'home cadàver' i els habituals campionats de disfresses, de karaoke, torneig de videojocs, projecció de sèries i pel·lícules, tallers i taules rodones sobre el sector.

El director del Saló del Manga, Carles Santamaría, ha assegurat avui que es tracta d'una edició "molt variada" en què els 95 expositors que participen ocuparan "fins a l'últim metre quadrat de la Farga". En aquesta edició, el certamen ocupa 10.500 metres quadrats.

Santamaría ha assegurat que es preveu una assistència més baixa als 63.000 visitants de l'any passat perquè l'edició del 2005 va durar quatre dies perquè coincidia amb el pont de Tots Sants, i ha afirmat que l'organització quedaria "satisfeta" amb 55.000 persones.

El director del certamen ha assegurat que aquest any és "una prova de foc" per al recinte ja que s'ocupa tota la superfície i fins i tot hi ha hagut empreses que "s'han quedat fora" per falta d'espai físic. Una vegada passat el saló, ha explicat Santamaría, es decidirà si la Farga necessita espais complementaris amb vista a l'edició del 2007.

Una de les activitats més populars del saló és el World Cosplay Summit, en què equips de dues persones caracteritzades com personatges de manga, anime o videojocs realitzen una 'performance' a l'escenari. Els participants competeixen per guanyar un viatge al Japó per formar part de la gran final mundial del torneig.

Entrades populars