Joaquim Falcó a la Galeria Canals


Una de les obres de Falcó que homenatgen Chaplin


L’artista Joaquim Falcó ha realitzat un sèrie de 10 pintures, on retrata el rostre de Chaplin amb diferents expressions d’aquesta icona del segle XX. L’art cinematogràfic i el de la pintura queden units simbòlicament en aquesta mostra que es pot veure del 2 de novembre al 10 de desembre a la Canals-Galeria d’Art de Sant Cugat.

Amb el títol “Chaplin, la mirada ambigua que viatja” l’artista vol rendir un homenatge a aquest mític actor que va morir l’any 1977, ara fa 30 anys. Ell va retornar el somriure a la generació de postguerra, sense perdre en cap moment el seu sentit crític i de denúncia de les
injustícies socials.

Joaquim Falcó va néixer a Manresa l’any 1958, on resideix i hi desenvolupa la seva tasca professional. Realitza una obra que camina entre el Pop i l’expressionisme, revisant els elements més propers de la cultura occidental del segle XX. Ha exposat a nombroses galeries d’Europa, d’Amèrica i del Japó i les seves obres formen part d’importants col·leccions d’arreu del món. Hi ha obra seva a diferents museus.

D'altra banda, per donar a conèixer el mític Charlot –l’actor Charles Chaplin- a les noves generacions posant-lo novament d’actualitat. Durant tot el mes, la galeria d’art projectarà ininterrompudament els films “La casa d’empenyorament”, “La pista de patinatge”, “El dependent” i “L’una de la matinada” d’aquest singular còmic i actor.