Joaquim Falcó a la Galeria Canals



L’artista Joaquim Falcó ha realitzat un sèrie de 10 pintures, on retrata el rostre de Chaplin amb diferents expressions d’aquesta icona del segle XX. 

L’art cinematogràfic i el de la pintura queden units simbòlicament en aquesta mostra que es pot veure del 2 de novembre al 10 de desembre a la Canals-Galeria d’Art de Sant Cugat. Amb el títol “Chaplin, la mirada ambigua que viatja” l’artista vol rendir un homenatge a aquest mític actor que va morir l’any 1977, ara fa 30 anys. 

Ell va retornar el somriure a la generació de postguerra, sense perdre en cap moment el seu sentit crític i de denúncia de les injustícies socials. Joaquim Falcó va néixer a Manresa l’any 1958, on resideix i hi desenvolupa la seva tasca professional. Realitza una obra que camina entre el Pop i l’expressionisme, revisant els elements més propers de la cultura occidental del segle XX. 

Ha exposat a nombroses galeries d’Europa, d’Amèrica i del Japó i les seves obres formen part d’importants col·leccions d’arreu del món. Hi ha obra seva a diferents museus. D'altra banda, per donar a conèixer el mític Charlot –l’actor Charles Chaplin- a les noves generacions posant-lo novament d’actualitat. Durant tot el mes, la galeria d’art projectarà ininterrompudament els films “La casa d’empenyorament”, “La pista de patinatge”, “El dependent” i “L’una de la matinada” d’aquest singular còmic i actor.

Entrades populars