La Catedral de Barcelona, llesta pel 2009







Imatge de la façana de la catedral durant les obres de restauració

Les obres de restauració de la façana i del cimbori de la Catedral de Barcelona finalitzaran el 2009, després que avui la Generalitat, l'Ajuntament i l'Arquebisbat de Barcelona signessin un conveni de restauració que preveu una inversió total de 5.225.000 euros.

Les obres de restauració permetran eliminar les bastides de la façana de la visitada catedral barcelonina, insatal·lades fa més de dos anys amb motiu del començament de les obres de restauració, ha celebrat l'arquebisbe de la Ciutat Comtal, Lluís Martínez Sistach.

El conveni preveu una partida d'1,7 milions d'euros per part del consistori barceloní, una altra inversió d'1,7 milions d'euros de part de l'Arquebisbat de Barcelona, 300.000 euros de la Conselleria de Cultura de la Generalitat, 725.000 euros de l'Institut Nacional de Patrimoni Històric i 800.000 euros del Ministeri d'Habitatge.

Martínez Sistach ha celebrat la firma del conveni, que s'ha fet a l'espai del cor de la Catedral, perquè suposa la "recuperació del temple més important de la diòcesi" i forma part de la història de la ciutat, ha afegit.

"La història de la ciutat no es pot escriure sense la història d'aquesta catedral, bellíssima, grandíssima, plena d'art" i a la qual "hem de veure amb ulls d'estimació", ha subratllat, i alhora ha considerat la "urgència" d'aquestes obres de restauració d'un temple destinat al "culte" i a la "cultura".

Fins ara, l'Ajuntament de Barcelona, a través de l'Institut de Paisatge Urbà i Qualitat de Vida, ha avançat una inversió d'1,2 milions i l'Arquebisbat 0,3 milions per a la restauració de les torres laterals i part del sostre.

Entrades populars