L'art més jove es mostra a Encamp













El divendres 6 d’octubre, a les 20 h. s’inaugura la XV Biennal d’Art Contemporani Català a la Sala Expo Art Encamp a a Encamp, Andorra.

Des dels anys 80, el Comú d’Encamp s’ha identificat plenament amb aquesta biennal d’art jove que uneix els dos Principats i ha estat fidel amb aquest fet descentralitzador de l’art.

La Biennal d’Art Contemporani Català està organitzada conjuntament pel Museu de Sant Cugat i Canals-Galeria d’Art d’aquesta ciutat vallesana i a Encamp compta amb la inestimable participació del Comú, fet que es ve repetint a totes les edicions i contribuint així a difondre l’art més jove i més nou d’una manera descentralitzada.

A la present edició hi participen 11 artistes joves, que han estat seleccionats per un jurat, mitjançant convocatòria pública. i són: Josep Oriol Arisa, Ramon Brichs Pessarrodona, Antonio Felices Álvarez, Daniel Jacoby Krateil, Tjasa Kancler, Marc Navarro Fornós, Òscar Padilla Machó, Màrio Páez Sánchez , Liz K. Peñuela, Haizea Poza Peña, Esther Ribot Cabarrocas.

El jurat representa el sector de les arts plàstiques a Catalunya i enguany està format per: Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat, Iván de la Nuez, director d’exposicions de l’I.C.B. al Palau de la Virreina de Barcelona, Ester Ferrando, artista plàstic, Antoni Jové, historiador de
l'Art i coordinador del Centre d'Art la Panera de Lleida, Josep Parera, crític d’Art i Responsable d’Acció d’Art a l’Obra Pública –GISA-, Ricard Planas, director de la revista bonart de Girona, Carlos Velilla, vicedegà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i Josep Canals, director de la Biennal i membre de l’Associació Art Catalunya.

Entrades populars