"L'Islam plural" a la Casa Ametller


















La Casa Amatller de Barcelona ens acosta en una exposició fotogràfica de l'historiador Lluís Monreal al món de l'Islam per "combatre la ignorància" respecte a aquesta religió. Amb el títol 'Ummah. Imatges d'un Islam plural', l'exdirector de la Fundació La Caixa ofereix un retrat pròxim i inèdit de la comunitat musulmana en diferents països.

Monreal, que actualment dirigeix l'Aga Khan Trust for Culture dedicat a la reconstrucció de ciutats històriques arrasades per la guerra, ha explicat avui que amb les fotografies pretén donar a conèixer l'Islam plural i "combatre la ignorància" sobre el tema. "No portem tants anys d'avantatge a l'Islam en tolerància religiosa", ha criticat.

En aquest sentit, Monreal ha assegurat que "els musulmans estan més ben informats sobre el cristianisme" que a la inversa. Així mateix, Monreal ha destacat que amb el llibre de fotografies que també ha presentat avui, i que ja es va editar anteriorment en francès, pretenia explicar el concepte d''Ummah', la comunitat de fidels, que "constitueix un mosaic d'interpretacions confrontades".

Entrades populars