Alexandre de Riquer a Terrassa


















Un total de 7.500 persones han visitat l'exposició d'Alexandre de Riquer, considerat com un dels millors dissenyadors gràfics del modernisme, al Centre Cultural de Caixa Terrassa (Vallès Occidental).

En l'exposició d'Alexandre de Riquer, comissariada per Eliseu Trenc i Joan Graells, s'han exposat 300 obres entre cartells, gravats a l'aiguafort, ex-libris, llibres escrits i decorats per l'artista en portades i interiors, revistes il·lustrades i una altra obra gràfica com diplomes, postals, jocs de cartes, segells i partitures.

Paral·lelament a l'exposició, que s'ha pogut visitar durant un mes, s'ha publicat una monografia sobre l'obra gràfica de Riquer, editada per Marc Martí, amb la col·laboració de Caixa Terrassa de 190 pàgines i amb més de 200 il·lustracions amb la producció de l'obra gràfica de l'artista.

D'altra banda, la població de Calaf, on va néixer l'artista fa 150 anys, des de principis d'aquest any ha portat a terme una sèrie d'actes commemoratius del seu aniversari dels quals destaca l'exposició 'Alexandre de Riquer, l'emprempta de les arrels segarrenques'.

Així mateix, l'acte tindrà un concert del pianista Llorenç Borràs de Riquer, nét de l'artista, acompanyat pel tenor Carles Prats.

En el transcurs d'aquest homenatge també es presentarà una reedició del llibre de Riquer 'Quan jo era noy', on l'artista mostra la seva nostàlgia i record cap a les seves arrels.

Entrades populars