Els tapissos del Museu Diocesà de Lleida















El Museu Diocesà de Lleida preveu tenir restaurats completament els seus 12 tapissos flamencs en un màxim de quatre anys i així poder integrar-los en una nova exposició a partir del 2010.

Les 12 peces són del segle XV, procedeixen de l'antiga Catedral de la Seu Vella i suposen un dels conjunts més importants del món. En total, la Generalitat ha destinat més de 590.000 euros a la seva recuperació, el responsable de la qual és l'Institut Royal du Patrimoine Artistique de Brussel·les.

Aquesta mateixa institució ja va restaurar algunes obres com 'El fill pròdig' fa tres anys i, aviat estarà totalment reformat 'La suplicació'. Els 12 tapissos ja van ser exposats l'any 1992 abans de començar a ser restaurats. El Museu Diocesà de Lleida té el suport en aquesta iniciativa de la Fundació La Caixa, que ha aportat la inversió necessària per restaurar la col·lecció a través d'un conveni amb la Generalitat. El Museu Diocesà confia que el 2010 estiguin restaurats els quinze tapissos flamencs del segle XV procedents de la Seu Vella per fer una exposició monogràfica en la línia de la mostra que es va poder veure el 1992.

Entrades populars