Entrevistes de l'obra completa de Dalí













L'editorial Destino, en col·laboració amb la Fundació Gala-Salvador Dalí i la Societat Estatal de Commemoracions Culturals (SECC), publicarà el 16 de novembre el setè volum de l'obra completa de l'artista empordanès, dedicat a entrevistes.

El volum reuneix 150 entrevistes en castellà fetes al pintor, que va aprofitar la seva sol·licitada presència en els mitjans de comunicació per construir una controvertida imatge pública. 'Entrevistas', prologat pel crític d'art Francisco Calvo Serraller, s'inicia amb 'Una interviú con Salvador Dalí. Su manifiesto vanguardista', publicada a Barcelona el 1928 quan Dalí tenia 23 anys, i continua amb una sèrie de textos que mostren la seva àmplia trajectòria professional i les diverses etapes de la seva vida.

Després de la polèmica que desemboca en la prohibició de la projecció a París de la pel·lícula de Luis Buñuel i Dalí 'L'Age d'or', el pintor va concedir una entrevista sobre això a Ernesto Giménez Caballero, que la va publicar a 'La Gaceta Literaria'.

La plena consciència de Dalí sobre l'impacte del seu personatge en els mitjans de comunicació, adquirida en la seva llarga estada als Estats Units, va inspirar més tard el llibre 'El bigote de Dalí. Una entrevista fotográfica', amb 30 imatges del fotògraf Philippe Halsman al voltant al característic bigoti del geni empordanès, obra publicada ara per primera vegada a Espanya en aquesta lliurament de l'obra completa. Entre d'altres, l'àmplia diversitat de textos del volum també inclou el llibre 'Dalí al desnudo', del popular entrevistador Manuel del Arco, a més d'altres entrevistes posteriors del periodista al pintor. La publicació d'aquesta obra completa, a càrrec de Destino, la Fundació Dalí i la SECC, es va iniciar a la tardor de 2003, mesos abans del centenari del naixement de Dalí.

Entrades populars