III Premi ARTFAD













Una de les obres de Teresa Rosa.


L'artista Teresa Rosa ha guanyat el III Premi ARTFAD d'Or d'art i artesania contemporània amb un conjunt d'obres en tècnica tèxtil, mentre que el projecte Comglaç, peces de vidre en forma de cub de Joaquim Falcó i Txell Tembleque han aconseguit l'ARTFAD de plata.

El jurat d'aquests premis bianuals ha estat compost per personalitats destacades del món de la creació com ara l'artista Ignasi Abellí, l'historiador de l'art Francesc Miralles, la conservadora cap del Museu de la Indumentària, Sílvia Ventosa, i la presidenta del FAD, Beth Galí.

El president de la FAD, Jesús Angel Prieto, ha assegurat avui que l'obra de l'artista cordovesa establerta a Barcelona Teresa Rosa ha "sorprès" el jurat per la seva "càrrega poètica" i per estar "conceptualment ben plantejada".

El conjunt d'obres en tècnica tèxtil de Rosa suggereixen mans, embrions, cucs i animals i demostren, segons Prieto, un "enorme coneixement" del material que respon a la voluntat de "comportament artesà" intrínsec en els premis. El president ha recordat la frase de Walter Gropius 'l'artista no és res més que un artesà exaltat' per aprofundir en aquesta idea.

El jurat també ha atorgat tres mencions en la categoria professional a Mónica Porta per la sèrie de pintures 'Libris', a Carol Bergeret per la sèrie 'Santes Mestresses de Casa' i a Samantha Fung pel conjunt de joies 'Deformacions per connectivitat'.

En la categoria d'estudiants, el jurat ha atorgat la medalla ARTFAD ex aequo a Phillipa Beveridge per la seva obra 'Human shield' i a Urko Baiona per les seves cadires acoblables 'mascle' i 'femella'.

Jesús Angel Prieto ha assegurat que la percepció d'aquest any ha estat que el nivell de les obres presentades "ha pujat" en una edició que ha doblat el nombre de participants procedents de tot Espanya, arribant als 60 projectes.

Entrades populars