Jaime Juez Codina

Obra 'Sitting in the middle of the road', de Jaime Juez Codina.


Jaime Juez Codina ha obert el seu propi espai d'art al Bulevard dels Antiquaris de Barcelona (Passeig de Gràcia, 55), on es poden trobar obres d'aquest autor que van des dels inicis a l'actualitat, passant pel cubisme, el realisme màgic i d'altres estils que ha conreat al llarg de quasi trenta anys de treball. Juez Codina ha exposat a les millors galeries de Barcelona i la seva obra és molt valorada a nivell internacional.

(bio) Jaime Juez Codina és fill de l'important dibuixant Xirinius, creador del conegut heroi de còmic 'El Capitán Trueno' i, a l'igual que el seu progenitor, va decidir enfilar també la seva vida pels camins de l'art visual. Va estudiar la carrera de Belles Arts a la Universitat de Sant Jordi de Barcelona i posteriorment a la de Saint Martins de Londres. El 1971 realitza la seva primera exposició itinerant per diverses poblacions de Catalunya, sota el títol “Escampant la boira“, presentada pel poeta Joan Brossa, amb qui va mantenir amistat.

Des de llavors segueix exposant la seva obra regularment a Barcelona en diferents àmbits i galeries, així com en diverses ciutats d'Espanya i l'estranger. Com a exemple citarem les exposicions realitzades a la Sala Dalmau (anys 1992, 1993, 1995, 1997). D'aquestes exposicions cal destacar la carpeta de litografies de Miquel Martí i Pol titulada “Universos“, il·lustrant una sèrie de poemes d'aquest gran poeta, amb qui també va mantenir fins a la seva defunció una intensa relació d'amistat. De les exposicions realitzades a l'estranger citarem les efectuades a París i Nova York i, últimament, a Tòquio, concretament a la Brocken Gallery.

Els crítics han definit l'obra de Juez com induïda pel fluid traç de l'inconscient que ens retorna a la mirada innocent del nen. La recerca interna i solitària que es materialitza en un primitivisme figuratiu, redescobrint una iconografia molt emotiva i plena de colorit expressionista i màgic.

Comentaris

Entrades populars