Les sales canòniques de la catedral de Tortosa #patrimoni














Tortosa invertirà els 400.000 euros que rebrà dels pressupostos generals de l'Estat del 2007 amb destinació a béns culturals a acabar les obres de les sales canòniques de la seva catedral, de manera que puguin obrir-se al públic com a col·lecció permanent. L'arquitecte de la catedral, Josep Lluís, ha recordat avui que les sales que es destinaran a museu són l'antic menjador i dormitoris, i part del subterrani. Si tot va segons el que es preveu, les noves estades podrien obrir portes en el 2007.

D'altra banda, Lluís ha explicat que els 500.000 euros dels PGE del 2006, que inicialment havien d'anar a parar a la remodelació de les escales de la catedral, afectades per un corriment de terres el 2002, es destinaran finalment a acabar la sala d'investigadors i el nou accés per a l'arxiu catedralici. Aquest canvi de destí es deu, segons Lluís, a l'interès de l'Ajuntament de Tortosa (Baix Ebre) per fer un projecte conjunt de la futura plaça i de les escales, dins de la segona fase del Pla Integral del Casc Antic (PINCAT).

Tal com ha explicat Lluís, l'alcalde ha demanat paralitzar les obres de les escales per incloure-les en el projecte conjunt, i per això el bisbat, l'ajuntament i la Generalitat van pactar canviar la destinació de la subvenció de les escales per a l'accés a l'arxiu "que més o menys ha tingut el mateix cost de la subvenció". L'arquitecte ha explicat que en aquests moments el projecte de l'arxiu, redactat pel bisbat, ja ha estat aprovat per la comissió de Patrimoni Cultural de la Generalitat i és a la taula del Ministeri de Cultura. "Ara només falta adjudicar i subhastar aquesta obra, perquè si no la subvenció es podria perdre", ha matisat Lluís.

Entrades populars