Retornant l'Erecteion de l'Acrópolis













Birgit Wiger Angner i el fragment que va recollir el seu besavi.


Un fragment d'una escultura de marbre que pertanyia al temple de l'Erecteion, a l'Acròpolis atenesa, ha estat tornat per una dona sueca a les autoritats gregues. El seu besavi l'havia recollit de l'Acròpolis fa més de 100 anys.

Birgit Wiger Angner, de 89 anys, ha assegurat que va decidir tornar l'estàtua de la mida d'una mà, que pertany al segle V després de Crist, després que un grup de pressió suec fes una crida pública per al retorn de relíquies a l'Acròpolis.

"Espero que això sigui un senyal per a molta gent a Europa. Turistes i especialment el Museu Britànic, que té massa coses de l'antiguitat grega, perquè les tornin al poble grec on realment està la seva llar", ha assenyalat la dona.

El Museu Britànic exposa una àmplia col·lecció d'escultures i fragments de temples de l'Erecteion i del Partenó, pels quals Grècia ha estat lluitant durant dècades. Els marbres van ser portats al Regne Unit per Lord Elgin a principis del segle XIX.

Després de la devolució per part de la dona sueca, el ministre grec de Cultura, Giorgos Voulgarakis ha manifestat les seves esperances que aquesta donació impulsarà la campanya de repatriació. "La decisió de Wiger-Angner de fer aquest gest extremadament significatiu està relacionat amb l'avanç de la nostra petició perquè es tornin els frisos del Partenó", ha assenyalat.

Entrades populars