Germinador de propostes de creació















El mes d'octubre de 2005 es va posar en marxa el projecte Germinador de propostes de creació col·lectiva en xarxa [1]. Passat més d'un any apareix el Wiki Germinador [2] que s'està configurant com un recurs útil per "fertilitzar" el camp de la creació col·lectiva.

Hi ha diferents aproximacions possibles a aquest recurs:

· Aportar propostes: per qui vol incorporar propostes que coneix i no s'han recollit, vol crear propostes noves o variants de les que hi ha.

· Experiència: per qui té ganes de participar en experiències de creació col·lectiva

· Desenvolupar: per qui té ganes de desenvolupar sistemes de creació col·lectiva i vol partir d'algun dels sistemes proposats

· Debat i reflexió: per a qui li interessi la reflexió teòrica, el coneixement de les característiques de les propostes i les implicacions socials i polítiques de la creació col·lectiva.

Cadascuna d'elles té una pàgina a la qual podeu accedir des de la portada del Wiki. S'han estat revisant les propostes recollides agrupant-les segons diferents criteris que ens permetin descriure-les i comparar-les entre sí. Per fer-ho s'han utilitzat etiquetes descriptives com ara: si es proposa una experiència síncrona o asíncrona, si de l'activitat conjunta s'obté una obra en forma de mosaic o una amalgama de contribucions, si és possible la participació anònima o si el participant ha d'estar identificat, si hi ha mecanismes col·lectius de presa de decisions, si hi ha protocols que garanteixen l'encaix d'aportacions, etc...

També és possible accedir a les propostes a partir d'altres característiques:

· segons els mitjans de creació (text, gràfics, so, ...)
· segons les tecnologies utilitzades o que proposen utilitzar (PHP,
Java, Flash, Processing, ...) i si són lliures o propietàries
· segons la regulació de drets que proposen per la obra generada o el
software implicat (copyright restringit, copyleft, llicències creative
commons, GPL, GFDL, ...)

El projecte Germinador ha estat impulsat des del TAG Taller d'Intangibles amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l'Institut Universitari de l'Audiovisual de la UPF. El Wiki és ja un recurs col·laboratiu a disposició de qui vulgui fer-ne us per la recerca o l'experimentació.

www.enlloc.org
tag-at-enlloc.org


[1] Web GERMINADOR: http://www.enlloc.org/germinador
[2] Wiki GERMINADOR: http://netart.iua.upf.edu/germinador/
[3] Llista de correu: http://iua-mail.upf.es/mailman/listinfo/germinador

Entrades populars