Porcellana xinesa a la Casa Asia

Casa Àsia de Barcelona reuneix a partir de demà fins al 20 de març en l'exposició 'El te de la Xina, una col·lecció particular' un total de 224 peces de ceràmica xinesa d'entre els segles XIII i XVIII de la col·lecció del portuguès Luís Mendes de Graça. La mostra proposa fer el recorregut de la ruta del te des de La xina fins a l'Extrem Orient i cap a Occident. Les peces de la col·lecció de Mendes de Graça es caracteritzen per la bellesa, qualitat, elegància i raresa. El director general de Casa Àsia de Barcelona, Ivo de la Riva, ha dit que aquestes peces "són més semblants a una joia que a un estri de llar", i que representen els costums, manera de vida i cultura de la Xina.

"O chá de China" ("El te de la Xina"), centrada en teteres produïdes en aquest país asiàtic durant més de 5 segles, es tracta d'una exposició inusual per la seva temàtica. La col·lecció ens permet apreciar la funció i evolució dels objectes presentats, alhora que ens informa sobre diversos aspectes relacionats amb la història del te, l'atmosfera social europea de l'època, l'economia d'Orient i Occident, a més del progrés tecnològic. En l'exposició es mostrarà de manera educativa no només la història del te a la Xina, la seva producció i preparació, sinó també la història de la manufactura de porcellana en els segles XVII i XVIII.

La idea de Luis Mendes da Graça de compartir la seva col·lecció amb el públic demostra la generositat del col·leccionista, que li dóna a la col·lecció un toc personal. Els principis que han guiat el col·leccionista en la seva intensa recerca es perceben clarament en aquesta exposició. Sobretot, destaca el coneixement de la porcellana xinesa dels selges XVII i XVIII.

Casa Àsia, en col·laboració amb el Centre Científic Cultural de Macau, acull l'exposició "O chá da China" ("El te de la Xina"), una col·lecció de 254 peces de ceràmica xinesa centrades en el món del te, que abarca dels segles XIII al XVIII, del col·leccionista portugués Luis Mendes da Graça.

Exposició: Del 19/12/2006 al 30/03/2007
< Casa Àsia - Sala d'Exposicions (Av. Diagonal, 373 - Barcelona)
< De dimarts a dissabte, de 10 a 20 h. / Diumenges, de 10 a 14 h.
< Dilluns tancat
< Entrada gratuita.

Entrades populars