Més 'Capitán Trueno'












Armonía Rodríguez i Víctor Mora presentant 'El Gran Libro de El Capitán Trueno'

El guionista del 'Capitán Trueno', el català Víctor Mora, ha expressat el seu desig que es publiquin noves històries d'un dels personatges més populars del còmic espanyol, que aquest any ha complert mig segle de vida, segons ha dit en els Encuentros con el Còmic que la Junta de Castella i Lleó ha organitzat a la capital avilesa.

"Espero que segueixin amb Trueno", ha manifestat en els Encuentros con el Còmic d'Àvila, i ha confiat que es compti amb l'últim dibuixant d'aquest veterà protagonista d'historietes, Jesús Redondo. "Qui l'il·lustri ho farà malament, ho ha de fer aquest senyor", ha dit Mora, encara que la seva dona, Armonía Rodríguez, que és qui ha expressat moltes de les opinions del guionista en una taula rodona a causa del problema d'audició d'ell, ha resumit la situació amb una sentència: "els artistes proposen, però no disposen". "Ens costa fer-los arrencar per seguir publicant" perquè les editorials "a vegades prefereixen reeditar, que costa molt menys, que editar" noves obres, ha explicat.

Amb motiu de complir-se el mig segle, Rodríguez ha publicat un llibre homenatge titulat 'El gran libro del Capitán Trueno' i l'històric personatge per fi podrà ser portat al cinema després de diversos intents. "Hem tingut molt mala sort", ha reconegut Mora, ja que diversos motius van truncar les propostes que anaven a portar a terme els directors Juanma Bajo Ulloa i Alejandro Toledo, i que ara estaran a càrrec "d'un jove director que ens ha causat bona impressió".

L'acord entre Maltés Producciones i l'autor, propietari dels drets, conté una clàusula perquè Mora pugui revisar abans la producció. Per la seva banda, Redondo també s'ha mostrat partidari que el 'Capitán Trueno' torni a publicar-se amb noves històries, perquè Mora "no mereix que s'oblidi ni es deixi morir aquest personatge", i ha considerat que la situació actual del personatge és semblant a la de la Bella Dorment i ha dit que no li importaria "convertir-se en el príncep que li donés el petó i el despertés de la letargia".

Dins del programa "Àvila, ciutat del còmic", la primera edició dels Encuentros con el Còmic organitzats per la Direcció General de Joventut fets entre el 5 i el 10 de desembre han comptat amb diverses activitats entorn d'aquesta disciplina, com tallers d'elaboració de còmic, projecció de pel·lícules basades en còmics, àrees de lectura, firma d'autors, conferències, debats i nou exposicions, a més de la presència de coneguts personatges pels carrers, inclòs Spiderman pujant la Muralla.[

Entrades populars