Carles Santos al Teatre Lliure

El polifacètic artista i pianista Carles Santos oferirà un cicle de quatre concerts durant el mes de febrer al Teatre Lliure de Barcelona en els quals interpretarà composicions antigues i noves, segons ha informat el teatre. Els concerts tindran lloc els dies 5, 12, 19 i 26 de febrer i es produeixen després de l'estrena d''El fervor de la perseverança' en el Festival d'Òpera de Butxaca la tardor passada.

Santos tornarà a enfrontar-se en aquest cicle a les seves peces per a solo de piano, seguint la línia de 'No al no', el concert amb el qual el 2002 va donar a conèixer la seva obra com a compositor i intèrpret de piano al Lliure, teatre on és músic resident. El compositor de Vinaròs, un dels referents de la música contemporània catalana, ha estat objecte fa poc de dues exposicions a Barcelona, a la Fundació Miró i el Museu Tèxtil i de la Indumentària.


[bio] Carles Santos (Vinaròs, 1940) pot ser considerat com un artista integral que parteix d'una llarga carrera com pianista abastant més tard moltes altres disciplines musicals com l'adreça i la composició. La suma d'aquestes facetes unida a l'experiència i la reflexió acumulada en altres àmbits artístics com el cinema o el teatre cristal·litzen en els seus múltiples treballs escènics, musicals i plàstics que li han valgut el reconeixement internacional per l'originalitat de les seves propostes i el rigor de la seva realització.

La seva trajectòria s'inicia en el Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, aconseguint premis extraordinaris que li durien posteriorment a completar els seus estudis a París, on rep ensenyaments dels mestres Février, Casadesus, Magda Tagliaferro, Margaret Long i posteriorment d'Harry Datymer a Suïssa. La seva carrera com pianista professional s'inicia en 1961 oferint un repertori que abastava obres de Bartók, Schoenberg i Webern. En aquesta mateixa època compon i interpreta la part musical de Concert Irregular de Joan Brossa –estrenat en Saint Paul de Venç, Barcelona i Nova York per a commemorar el 75 aniversari del naixement de Joan Miró- una creació de teatre musical sobre guió de Joan Brossa per encàrrec de la Fundació Maeght.

En 1968, becat per la Fundació March, es trasllada als Estats Units, on treballa amb nombroses personalitats de l'avantguarda musical i coneixent a John Cage. Durant la dècada dels setanta, al mateix temps que dirigeix al Grup Instrumental Catalá (GIC), agrupació fundada per Mestres Quadreny i ell mateix, grava el seu primer disc de piano incloent obres de John Cage, Antón Webern i Karlheniz Stockhausen.

Entrades populars