Dalí i el cinema a la 'Tate Modern'

El museu d'art contemporani de Londres 'Tate Modern' presentarà aquest estiu una exposició sobre Dalí i el cinema, la primera mostra que s'enfoca cap la pròxima relació entre les pintures i els films del pintor de Figures i que estarà oberta al públic de l'1 de juny al 9 de setembre. 'Dalí i el Cinema' es presentarà de manera cronològica i mostrarà més d'un centenar de treballs de col·leccions de tot el món, incloent més de seixanta pintures. Aquestes estaran al costat dels projectes més importants del cinema de Dalí, com 'Un perro andaluz', 'La edad de oro', 'Spellbound' i 'Destino'. També s'hi exposaran fotografies, dibuixos i manuscrits.

Les col·laboracions de Dalí amb Luis Buñuel, Walt Disney i Alfred Hitchcock van crear una de les escenes més importants en l'avantguarda del moment. Les dues pel·lícules que va coescriure amb Buñuel entre el 1929 i el 1930, 'Un perro andaluz' i 'La edad de oro' mostren la influència del surrealisme i de les teories de Sigmund Freud, sobretot les de l'estudi del subconscient. La visió màgica de la vida que presentava en les seves obres el va fer perfecte per a la vida de Hollywood i el genial artista català va buscar l'oportunitat de treballar amb Hitchcock a 'Spellbound' i amb l'estudi Walt Disney a 'Destino'.

Dalí forma part de la generació d'artistes per als quals el cinema va constituir una important influència. Va créixer admirant Harry Langdon i Buster Keaton i va veure en el cinema l'oportunitat d'arribar a àmplies audiències. 'Dalí i el Cinema' ha estat organitzada per la Tate Modern en col·laboració amb la Fundació Gala-Salvador Dalí de Figueres i amb el suport de l'Oficina de Turisme d'Espanya a Londres. Una vegada finalitzada a Londres, l'exposició passarà al County Museum of Art de Los Ángeles i al Museu d'Art Salvador Dalí, de Florida.

Entrades populars