L'Antic Teatre de la Casa de la Caritat i el CCCB

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ampliarà les seves instal·lacions i iniciarà a l'octubre les obres de rehabilitació i condicionament de L'Antic Teatre de la Casa de la Caritat de Barcelona amb la voluntat que a la primera meitat de 2009 ja pugui allotjar activitats del centre, segons ha explicat avui el director del centre, Josep Ramoneda.

El centre ha encarregat el projecte al gabinet d'arquitectes Torres-Martínez Lapeña, que serà aprovat en el pròxim consell extraordinari del CCCB i les obres del qual és previst que s'iniciïn el mes d'octubre vinent. El CCCB preveu que les obres tinguin una durada d'entre un any i un any i mig. En aquest edifici del 1912, obra de l'arquitecte Josep Goday, el centre disposarà d'un auditori per més de 400 persones, aules i un espai polivalent on podran tenir lloc 'performances' o petites instal·lacions de manera que resoldrà les "carències" d'espai a la seva seu.

L'Antic Teatre, situat a la plaça dels Àngels al costat del CCCB, era propietat del centre, qui el cedia a companyies i associacions com a "espai de treball" i ara el que pretén és "obrir-lo al públic" com a part del discurs del CCCB. L'edifici, que conservarà la seva estructura actual com a marca la seva declaració de Bé d'Interès Local, constarà de tres plantilles i un altell i tindrà un pas subterrani que ho comunicarà amb el CCCB. L'Antic Teatre té una superfície de 3.700 metres quadrats, que se sumaran als 14.000 de què disposa el CCCB.