L'Antic Teatre de la Casa de la Caritat i el CCCB

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) ampliarà les seves instal·lacions i iniciarà a l'octubre les obres de rehabilitació i condicionament de L'Antic Teatre de la Casa de la Caritat de Barcelona amb la voluntat que a la primera meitat de 2009 ja pugui allotjar activitats del centre, segons ha explicat avui el director del centre, Josep Ramoneda.

El centre ha encarregat el projecte al gabinet d'arquitectes Torres-Martínez Lapeña, que serà aprovat en el pròxim consell extraordinari del CCCB i les obres del qual és previst que s'iniciïn el mes d'octubre vinent. El CCCB preveu que les obres tinguin una durada d'entre un any i un any i mig. En aquest edifici del 1912, obra de l'arquitecte Josep Goday, el centre disposarà d'un auditori per més de 400 persones, aules i un espai polivalent on podran tenir lloc 'performances' o petites instal·lacions de manera que resoldrà les "carències" d'espai a la seva seu.

L'Antic Teatre, situat a la plaça dels Àngels al costat del CCCB, era propietat del centre, qui el cedia a companyies i associacions com a "espai de treball" i ara el que pretén és "obrir-lo al públic" com a part del discurs del CCCB. L'edifici, que conservarà la seva estructura actual com a marca la seva declaració de Bé d'Interès Local, constarà de tres plantilles i un altell i tindrà un pas subterrani que ho comunicarà amb el CCCB. L'Antic Teatre té una superfície de 3.700 metres quadrats, que se sumaran als 14.000 de què disposa el CCCB.

Entrades populars