Isabel Saludes a l'Artloft de Reus

La sala d’art contemporani ARTLOFT de Reus (C/Campoamor, 2) ens presenta l’exposició individual d' Isabel Saludes. Aquesta artista nascuda a Alforja i resident a Barcelona té una llarga trajectòria. Ha exposat a Suïssa, Alemanya, Portugal, França, Japó i a l'estat espanyol destaca la seva participació en diverses ocasions en la fira d’Art Contemporani ARCO des de l’any 1993 .

L’obra d'Isabel Saludes introdueix l’objecte dins l’espai. Aquest objecte flota en una atmosfera depurada i subtil. Els cossos sense gravetat ens parlen d’experiències internes. És el món de les sensacions i les emocions. La seva plasticitat ens suggereix més que no pas representa. Podem parlar d’una pintura abstracta en referència als objectes reals i realista quan s’apropa a les dimensions abstractes i espirituals.

Els millors crítics n’han fet èmfasi en diverses ocasions. Destaca la de Daniel Giralt-Miracle que ens diu que l’obra d'Isabel Saludes és “precisament el territori que separa el físic del metafísic on Isabel Saludes hi transita amb una deliberada voluntat de no transgredir els seus límits, ni deixar-se envair per ells”. També la crítica Conxita Oliver ens parla d’una Isabel Saludes que la situa dins del camp de ”la figuració lírica, on la introducció de l’objecte en un marc espaial, juga un paper preponderant. És el diàleg entre l’entorn immediat i el seu univers íntim”.

Podem situar l’obra d’Isabel Saludes al costat de pintors tant llunyans en la història com Turner i Mark Rotko quan ens parla del romanticisme, del clima de la pintura i del vuit lluminós com diu la crítica Maria Lluïsa Borràs. Així doncs l’obra de Isabel Saludes és un exemple clar del pseudomorfisme que ja anunciava Panofsky a mitjans del segle passat. La pintura d’Isabel Saludes comprèn tot un ventall de possibilitats que ben segur no deixaran indiferent a ningú. A més, la galeria ofereix la possibilitat de visitar l’exposició amb grups escolars i fer-hi tallers relacionats.

Entrades populars