José María Mellado a la Galeria Llucià Homs











Dijous 25 de gener a les 19.30h s'inaugura a la Galeria Llucià Homs de Barcelona (Consell de Cent, 315), En trànsit, exposició del fotògraf José María Mellado.

L'autor és un estudiós del paisatge, amb especial interès en el vessant urbà-industrial i en l'impacte de la intervenció humana sobre aquest, ha desenvolupat, després d'anys d'investigació de la tècnica digital, un llenguatge personal on el control de la llum i el color és fonamental. L'artista, que replanteja el concepte del paisatge en la fotografia gràcies a les noves tecnologies digitals, experimenta amb mètodes abans reservats al laboratori químic, a fi d'aconseguir els matisos de la gamma cromàtica i els contrastos que doten les seves imatges d'una atmosfera singular.

A la mostra En trànsit, l'artista ens presenta una selecció de vuit peces dels seus treballs més recents. Es tracta d'una sèrie d'imatges preses en aeroports amb les quals l'artista ens fa reflexionar sobre la condició humana i el bé més preuat de la nostra època, el temps. En aquestes modernes catedrals del provisional, delimitades terres de ningú, éssers humans de totes condicions creuen les seves vides per a després prosseguir el seu viatge a altre espai i altre temps. D'aquests breus instants d'encreuament, de silenci en el *tumulto, de la *pequeñez de l'humà contraposada al descomunal de l'arquitectònic ens parlen aquestes imatges de José María Mellado.

[bio] Mellado (Almería, 1966), és president de la Reial Societat Fotogràfica durant cinc anys, està considerat com un dels màxims exponents del món de la imatge digital. Ha publicat dos llibres sobre el tema i els seus articles formen part del material docent d'universitats a Xile i Mèxic. La seva obra apareix a l'Enciclopèdia de la Fotografia d'Espasa (2004), la Història de la Reial Societat Fotogràfica (2004) i en l'edició de Exit “100 Fotògrafs Espanyols” (2005). L'artista, que col·labora habitualment amb galeries de prestigi com Tomás March (València), Estiarte (Madrid) o María LLanos (Càceres), i participa assíduament en les fires d'ArtBasel, ARC o DFoto, ha obtingut en els últims anys nombrosos premis i reconeixements al seu treball. Així mateix, importants col·leccions públiques i privades -MNCARS, Artium, Col·lecció d'Art Contemporani de la Comunitat de Madrid, Museu de Càceres o Chazen Museum of Art (USA) entre d'altres- compten en els seus fons amb peces d'aquest artista.

Entrades populars