'Blissfully' de Virginie Barré i Bruno Peinado


Bruno Peinado "DREAM CATCHER"

L'ADN Galeria (Enric Granados, 49. Barcelona) presenta, fins el 24 de març, l'exposició 'Blissfully' de Virginie Barré i Bruno Peinado.

Els artistes uneixen la seva pràctica artística i decideixen centrar-se en un mateix concepte cultural, el “Bliss”, aquest lema de pretesa universalitat fou dibuixat durant els anys 60 com a manifestació d'un esperanto utòpic. Cadascú presenta una sèrie d'obres noves en simbiosi amb l'espai de la galeria coincidint parcialment en la temàtica però sense sacrificar la seva personalitat creativa. Si una expressió resumeix la seva proposta i la seva col·laboració amb ADN és la representació d'una “col·lisió cultural”, entesa com un xoc d'estètiques i de conceptes que dóna lloc a l'erupció de l'imprevisible. L'espectador de “Blissfully” és convidat a viatjar entre obres bidimensionals i instal·lacions com si es mogués dintre d'una estètica del “tot-món”, on el procés de barreja i bricolatge és la norma.

[bio] Virginie Barré és una artista molt apreciada a nivell internacional present en diverses bienales com Lió Bienal (France), The Prague Bienal (República Txeca) i en festivals de video a Manila (Filipines) i Bangkok (Tailàndia). Va exposar en institucions com The Swiss Institut (Nova York); Louisiana Museum of Contemporary Art (Copenhaguen); The Nagoya Museum (Japó); Künstlerhaus (Hambourg) i a França, a la FIAC 2006 amb un sol show, en el CAPC de Bordeaux, al Museu d'Art i Indústria de Saint-Etienne, al Palais de Tòquio de Paris i a l'Espace Paul Ricard (Paris).

La seva obra està present en importants col·leccions públiques franceses com el FNAC/Centri Pompidou, Museu de les Belles Arts de Bordeaux i el FRAC de Basse-Normandie de Cauen. L'artista desenvolupa súbtilment una pràctica artística irreverent i impertinent de l'art i la seva història encara que de manera conscient, controlada, i que en Blissfully teatralitza unint convivència surreal al mateix temps que ens convida novament a penetrar i a moure'ns dins de la seva intimitat conceptual, dins del seu món re-creatiu i imaginari.

[bio] Bruno Peinado és un artista molt dúctil, que no té estudi ni taller, prefereix elaborar i desenvolupar les seves obres a partir de l'espai i del temps disponible en que es van a exposar. Això també fa d'ell un artista en constant moviment, que segueix afegint o treien elements als seus treballs segons l'entorn físic i social en el qual està operant, deixant així que les idees i les influències del món exterior flueixin sense vincles, sense pressions, sense regles establertes, sense estereotips.

La trama de múltiples lectures i la riquesa interpretativa de les instal·lacions de Bruno Peinado han motivat l'interès de la crítica i ha possibilitat que el seu treball s'hagi mostrat en diverses fires, exposicions i galeries internacionals. Cal destacar la seva última exposició indivul al Fons Regional d'Art Contemporani donis Pays de La Loire al gener de 2007, a l'Armory Show el 2007, al Swiss Institute Contemporary Art el 2005. Entre les seves exposicions col·lectives recents, cal destacar: Il faut rendre à Cézanne, Col·lecció Lambert de Avignon, Notre Histoire en el Palais de Tòquio (Paris). La seva obra està present entre d'altres col·leccions públiques importants, al Fons Nacional d'Art Contemporani Francès (FNAC) i en diverses col·leccions privades.

Entrades populars